BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  GÜNCEL

Almanya iş başvurusu yapma İŞKUR sayfas-2018

Almanya'da çalışacak 8 bin Türk işçi aranıyor OGM başvuru sayfasını açtı. Peki aylık 3 bin euro maaşa çalışacak Türk işçiler Almanya'ya gitmek için nereden ve nasıl başvuru yapacak? 8 bin Türk işçi alımı İŞKUR yada OGM AŞ sitesi üzerinden yapılacak. En önemli başvuru şartı ise yaş kriteri.

Abone ol

Almanya Türkiye'den yaklaşık 8 bin işçi alacağını duyurmasının ardından binlerce Türk vatandaşı başvuru şartları, nasıl ve nereden başvuru yapılacağını ve maaşların kaç para olacağını araştırmaya başladı. Almanya işçi alımı haberinin açıklanmasının ardından başvuru yapmak isteyen vatandaşlar OGM AŞ internet sitesini çökertti. Yaşanan teknik sıkıntının ardından yeni bir açıklama yapan OGM AŞ başvuruların ücretsiz olduğunu duyurdu.

Peki Almanya'da işçi olarak çalışma için gereken şartlar neler: Almanya'ya işçi olarak nasıl giderim diye düşünen vatandaşlar için başvuru şartları belli oldu.  Başvuru yapacak adaylarda aranan tek şart 20 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmak. Bu yaş
aralığında olan herkes Almanya işçi başvurusunda bulunabilir. Herhangi bir eğitim ya da dil zorunluluğu yok. Bu şarta uyan tüm vatandaşlar Almanya işçi alımı başvuru formunu doldurabilir. 

Almanya işçi başvuruları nereden yapılacak: Almanya'da işçi olmak için iş başvurusunda bulunmak isteyen kişiler “www.obm­turkiye.com” adresi üzerinden iş başvuru formu dolduracak. Yine şirket İŞKUR üzerinden başvuruları kabul edecek. 

Almanya hangi bölümlere işçi alacak: Almanya işçi alımı başvuruları için ilk sırayı hemşirelere verecekHemşireler için ayrılan kontenjan ise 80 bin. Kademeli olarak Almanya hükümeti Türkiye'den 80 bin
hemşire alacak. Hemşirelik mesleğinin yanı sıra Almanya'da en çok ihtiyaç duyulan meslek grupları arasında kamyon şoförü,
elektrikçi ve kaynakçı yer alıyor.

Vasıfsız işçiler de başvuru yapabilecek mi: Almanya iş alımı başvurusu için adaylarda aranan tek şartın yaş kriteri olduğunu belirtmiştir. Bunun dışında işçilerin vasıflı ya da vasıfsız ayrımı yapılmayacak. Öncelik vasıflı işçilere tanınacak fakat kalan bölümler için vasıfsız işçi alımı da yapılacak.