BIST 10.228
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.395,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Halkbank ve Ziraat'ın satışına karşı

Halkbank'ın ve Ziraat Bankası'nın özelleştirilmesine CHP'den Erdoğan Toprak tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın özelleştirilmesine karşı olduklarını söyledi. Toprak, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, bunu da en fazla esnafın hissettiğini söyledi.

Toprak, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Mersin Milletvekili Vahap Seçer ile Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ile birlikte Adana Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, esnaf ve sanatkârların sorunlarını dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, kendisinin de Adana doğumlu olduğunu, TBMM’ye girdiği 1990’lı yıllarda, hemşehrilerinin Adanalı diye kendisini de ziyarete geldiğini anlattı. Toprak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 21 Mart’ta Adana’ya yapacağı ziyaret öncesi şehirdeki esnaf ve sanayi kesimine gelerek nabız yoklaması yaptıklarını, sorunlarını TBMM’ye taşıyarak çözüm arayacakları sözünü verdi. Bu ziyaretleri Türkiye’nin her yerine yaptıklarını aktaran Toprak, “Sizlerle gönül bağımızı güçlendirmek istiyoruz. Çünkü biz esnafımızın ve sanayicimizin yanındayız. Onların bu ülke için ne kadar emek verdiklerini biliyoruz. Bu toplumun temel direği sizlersiniz. Bunu güçlendirmemiz gerekiyor. Dünyadaki liberal ekonominin getirdiği sıkıntı, esnaf kesimini bitirdi.” dedi.

Dünyanın her yerinde AVM’lerin şehrin 5 kilometre dışına çıkarıldığını aktaran Toprak, “Biz de hala yok. Ülke sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bunu en fazla siz hissediyorsunuz. İşsizlik artıyor. Adana işsizin olmaması gereken bir bölge. Bu kadar verimli topraklar, sanayinin temelinin ilk atıldığı bölgede bulunan Adana yanlış dış politikalar yüzünden felaketin eşiğine konuldu. Adana dâhil 13 il ekonomik afet programına alınmalı. Halkbank ve Ziraat Bankası'nın özelleştirilmesine karşıyız. Halkbank esnafa, Ziraat çiftçiye destek vermeli.” sözlerini kaydetti.