BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.377,47
HABER /  GÜNCEL

Astsubayı canlı yayında çıldırtan soru!

Katıldığı canlı yayında üstleriyle yaşadığı sprunlaru anlatan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İstanbul İl Başkanı İbrahim Koldamca, açtı ağzını yumdu gözünü...

Abone ol

TVNET’te yayınlanan Habere Bakış programına katılan Astsubaylar Derneği yöneticisi, program moderatörü Veyis Ateş’in sorduğu soru üzerine adeta çileden çıktı.

Üstleriyle yaşadıkları sorunu anlatan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İstanbul İl Başkanı İbrahim Koldamca, Veyis Ateş’in, orduevlerinde subaylarla astsubaylara uygulanan farklı muameleyi sorması üzerine “22 yıl bu vatana astsubay olarak hizmet verdim, orduevinin otoparkına bile arabamı park edemiyorum” diyerek isyan etti.

İşte astsubayların sorunları ve ne istedikleri;

Veyis Ateş: İstanbul’da bir ordu evine bir subay veya Astsubay giderse ne olur?

İbrahim Koldamca: Ordu evlerinde hala ayrımcılık devam ediyor. Subay evi ayrı astsubay evi ayrı.

22 YILIMI VERMİŞİM GİREMİYORUM

Veyis Ateş: Siz Fenerbahçe Orduevine giremiyor musunuz?

İbrahim Koldamca: Hayır giremiyorum. Bırakın Fenerbahçe Orduevi’ni, ben arabamı Harbiye Orduevine bile park edemedim. Kimliğimi gösterdim, komutanım siz giremezsiniz çünkü astsubaysınız dediler. Peki ,subay olmayan şahıs oraya günü birlik kartıyla giriyor ben 22 yılımı vermişim giremiyorum.

Bugün Aksaray Orduevi’nde veya Uludağ sosyal tesislerinde bir problem var mı? Yok. Demek ki biz subay ve astsubaylar gayet güzel geçinebiliyoruz. Kalender Orduevine, Fenerbahçe Orduevine, Harbiye Orduevine giremiyorum. Bir emir… İki dudaklarının arasında bu kadar… Genelkurmay sadece diyecek ki benim astsubayım da girecek bu kadar. Adamın ağrına gidiyor.

AMACIMIZ SESİMİZİ DUYURMAK

Veyis Ateş: Boykot etmek için kantinden alışveriş yapmıyorsunuz?

İbrahim Koldamca:  Biz kantinden alışveriş yapmıyoruz. Boykot ediyoruz. Servise binmiyoruz. Minibüse biniyoruz. Amacımız sadece sesimizi duyurmak.