BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şanslı 10 kişiden birisiniz derlerse...

Aman dikkat! Dolandırıcıların yeni numarası indirimli tablet bilgisayar numarası...

Abone ol

Birileri sizi arayıp “Şanslı 10 kişiden birisiniz. 1000 TL değerindeki tablet bilgisayarı size 89 TL’ye veriyoruz” derlerse inanmayın.

sikayetvar.com’a gönderilen şikayetlere göre; dolandırıcılar vatandaşların kredi kartı bilgilerini alıp kartlarından 89 TL’yi çektikten sonra ortadan kayboldular.

Vatandaşlar ise dolandırıldıklarını müşterisi oldukları bankalardan öğrendiler.

İNANDIK KART BİLGİLERİMİZİ VERDİK

İşte sikayetvar.com’a gelen şikayetlerden bazıları şöyle:

“Cep telefonundan ağabeyimi arayan kişi ildeki şanslı 10 kişiden biri olduğunu söyledi. Aylık 89 TL karşılığında ailedeki 5 kişinin 12 boyunca özel hastanelerde hiçbir ücret ödemeden gözükeceğini ve 1 adet tablet bilgisayar gönderileceğini söyledi. Ayrıca kargo ile birlikte satış sözleşmesinin geleceğini ve imzalamamız ile birlikte parayı çekeceklerini söylediler, inandık. Bankanın bizim bilgileri verdiğini söyleyen şahısa inanarak kendi ağzımızla kredi kart bilgilerimizi verdik. Sadece kartın arkasındaki güvenlik kodu hariç.Telefon görüşmesi bittikten sonra hesaptan 89 TL çekilmiş ve bankayı aradığımızda bunlarla hiçbir ilgileri olmadığını söylediler.”

NASIL YANILTIYORLAR?

“Bizi arayıp şanslı kişilere tablet veriyoruz dedi. Sizde buna katılmaya hak kazandınız dediler. 1 gün sonra tekrar arayıp tableti kazandınız dediler ancak 49 TL değerinde çamaşır topu almanız gerekmektedir dediler. Tableti almak için yüzde 18 KDV’sini ödemeniz lazım. Ama ne kadar söylemediler. Çamaşır topu geldi. Firmayı aradım çamaşır topu geldi dedim üstünde bir numara var onu söyledim tamam dediler. Sonra beni arayıp tabletin KDV’si 299 TL dediler. Tablet de kötü bir şey. Gönderdikleri çamaşır topu internette 5 TL. Vatandaşları yanıltıyorlar. Bunlara birisi dur demesi lazım.”