BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.396,73
HABER /  POLİTİKA

CHP Gökçeke ateş püskürdü

Aymazlık mı, israf mı dersiniz, yoksa Gökçek'in beceriksizliği mi? Hepsi var.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başkentte yaşanan su sıkıntısının sorumlusu olduğunu ve derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Selvi, Ankara'da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle ciddi bir salgın riski bulunduğunu savunarak, ''Başkent Ankara, Belediye Başkanı'nın ihmal ve beceriksizliği nedeniyle göz göre göre susuz kalmıştır'' dedi. 

Selvi, ''Aymazlık ve israf içindeki belediyecilik anlayışı, halkı bir felaketle
karşı karşıya getirmiştir. Kimi belediye başkanları, halkın parasıyla kendi
reklamlarını yapmak, lale dikmek, ithal ağaç getirmek, fıskiye yapmak, öğle vakti havai fişek atmak, konser düzenlemek gibi işlerle uğraşmaktan yaşamsal önem taşıyan hizmetlere zaman bulamamışlardır. İsraf içindeki belediyeler, hesap veremeyecek duruma gelmişlerdir.Belediye Başkanı'nın bu konudaki gayri ciddi tavsiyeleri, lakayt davranışları ise adeta halkı tahrik etmektedir'' dedi.

Yaz tatili döneminin bitmesi ve okulların açılmasıyla birlikte sorunun daha
da ağırlaşacağına işaret eden Selvi, hükümetin yeni kabineyi beklemeden sorunu ele alarak acilen bir kriz masası oluşturmasını istedi. Selvi, Melih Gökçek'in sorumluluğunun herkes tarafından kabul edildiğini ve istifa etmesi gerektiğini belirtti.