BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,02
ALTIN 2.433,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP esnaftan 'hayır' istedi!

“HAYIR” oyu kullanmalarını istedi.

Abone ol
İsmail Demirel Başkanlığındaki bir grup CHP’li İsmetpaşa Caddesi üzerindeki esnafları tek tek dolaşarak referandum da “HAYIR” oyu kullanmalarını istedi.
 

Bir grup CHP’li ile İsmetpaşa Caddesi’ndeki esnafların işyerini dolaşan CHP Uşak İl başkanı İsmail Demirel, “12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak, anayasa değişiklikleri ile ilgili halkoylamasında halkımızın tercihi Türkiye’nin kaderini çizecektir. Halkın, açlığı yoksulluğu, devleti bir ur gibi kemiren yolsuzluklar, hergün Doğu ve Güneydoğu bölgesinden gelen 5-6 şehit haberi ve anaların gözyaşları ne yazık ki AKP’nin umurunda bile değildir. O, kimseye sormadığı danışmadığı anayasa değişiklikleri ile, halkın gözünde yitirdiği iktidar gcünü pekiştirmek istemektedir. Halkın gazabından ve Yüce Divandan kurtulmanın yolunu ancak bu anayasa değişikliklerinde bulmaktadır” dedi.

 

Demirel, “Halkın iradesine ipotek koymak için, AKP, devletin tüm olanaklarını seferber etmiştir. Ne yazık ki, AKP’ye çalışan valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri, müftüler, cami hocaları ve devletten maaş alıp AKP’ye hizmet eden memurlar da halkın tokadından nasibini alacaklardır. Ne yazık ki tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de devletten maaş alıp AKP’ye hizmet için çalışan devlet yönetici ve memurlarının olduğunu cHP olarak tespit etmiş bulunuyoruz. Kendilerine önerim, akıllarını başlkarına alsınlar. Bu tutumlarını sürdürmeye devam ederlerse, en kısa zamanda bu kişilerin adlarını tek tek halka şikayet ederiz. CHP olarak bizim arkamızda halk var. Devletin bürokratları değil. Devlete değil, AKP’ye hizmet eden bürokrat arkadaşlara ve AKP’ye eski Genel Başkanlarımızdan Merhum İsmet İnönü’nün şu sözünü hatırlatmak isterim: “İtibar kaybetmektense iktidar kaybetmek daha iyidir”Ama biz CHP olarak iktidarı da alacağız. Devletin olanakları halk yerine kişisel olanakları ile kullananlardan da hesap soracağız” dedi.