BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

CHP Erdoğana havayı sordu!

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Erdoğan'ın cevaplaması için Ankara'nın hava kirliliğiyle ilgili soru önergesi verdi.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Ankara'da hava kirliliğini belirlemek amacıyla hangi aralıklarda ve noktalarda ölçüm yapıldığını sordu.

Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ateş, ''kentte dağıtılan ve yaklaşan yerel seçimler nedeniyle dağıtımı hız kazanan kömürlerde, yüksek oranda arsenik bulunduğuna'' ilişkin iddialara değindi.

Ankara'da hava kirliliğini belirlemek amacıyla hangi aralıklarda ve noktalarda ölçüm yapıldığını öğrenmek isteyen Ateş, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Ankara'da ne kadar kömür dağıtılmıştır? Bu kömürler nereden alınmıştır? Kalitesinin saptanması konusunda hangi test ve araştırmalar yapılmıştır? Sonuçları nedir?

Dağıtılan kömürlerin içerisinde yüksek oranda arsenik bulunması nedeniyle, havaya dağılan zararlı maddelerin solunum yoluyla insan vücuduna geçtiği ve bu maddelerin doğrudan kansere yol açtığı iddiaları doğru mu? Bu kirlilik oranı insan sağlığı üzerinde başka ne tür etkilere yol açmaktadır? Bu konuda alınan önlemler nelerdir?''

CHP'li Ateş, kentte hava kalitesinde yaşanan düşüş ve aşırı kirliliğe yol açan uygulamalar nedeniyle sorumlular hakkında ne tür işlemler yapılacağını da öğrenmek istedi.