BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  MEDYA

CHP-Cemaat işbirliği ne kadar sürer?

Ruşen Çakır'a göre ortak hedefleri belli peki bu işbirliği nereye kadar sürer?

Abone ol

Vatan si yazarı Ruşen Çakır, CHP ve cemaatin ortak düşman olarak gördükleri Erdoğan'a karşı artık ittifak yapmasını yazdı. Ergenekon ve Balyoz operasyonları döneminde cemaatin ürettiği belgelerin Taraf'ta yayınlanması sonrası Zaman'ın yayınladığını aktaran Çakır, şimdi aynı işlemin CHP ile işbirliği içinde yapıldığına dikkat çekti.

Peki CHP ve cemaatin işbirliği ne zaman biter? Ortak düşman Erdoğan'ın alt edilmesi ile işbirliği başarılı olur ancak Çakır'a göre bundan sonrası meçhul. 

Olayın bir diğer boyutu hiç kuşkusuz, bu kayıtlar aracılığıyla CHP ile Gülen cemaati arasındaki ilişkilerin alabildiğine gelişmesi. Zaman Gazetesi’nin dünkü birinci sayfasına bakıldığında ne kastettiğim çok iyi anlaşılacaktır. Bütün sayfa baba-oğul Erdoğanların kayıtlarına hasredilmiş. Göbekte, grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu resmi ve "Kayıtları incelettik, Ağrı Dağı kadar gerçekler" sözleri. Sayfanın solundaysa kaydın dökümü "İşte Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te okuduğu tapeler" başlığıyla verilmiş.

CEMAAT ŞİMDİ CHP'DEN İSTİFADE EDİYOR

Ergenekon, Balyoz gibi süreçlerde, Cemaat’in devlet içindeki kadrolarının temin ettiği (veya ürettiği) belgeler ilkin Taraf Gazetesi’nde yayınlanır, Cemaat medyası da ertesi gün ona referans vererek bunları yaygınlaştırırdı. Bu sefer mayınlı sahayı geçmede CHP’den istifade ettiği anlaşılıyor.

Dünkü yazımda CHP ile Gülen cemaati arasında "ittifak görüntüsü"nün ortaya çıktığını söylediğim için bazı okuyuculardan tepki almıştım. Diyelim ki bir ittifak söz konusu değil, ama iki haftadır, Salı günleri bu iki yapı arasında, ikisinin de kârlı çıktığı (dolayısıyla memnun olduğu) bir "işbirliği"ne tanık oluyoruz.

CHP CEMAAT İŞBİRLİĞİ NE KADAR SÜRER?

Peki bu nereye kadar sürer? Dün hükümet ile Cemaat ortak düşmana karşı işbirliği yaptılar ve zafere ulaştıktan kısa süre sonra birbirleriyle savaşmaya başladılar. CHP ile Cemaat işbirliği de ortak düşmanı (Erdoğan) alt etmeyle sonuçlanabilir. Ama sonrası meçhul...