BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

CHP anket yaptırdı İstanbul'da son durum ne nasıl bir başkan isteniyor?

CHP'nin İstanbul adayının kim olacağıyla ilgili kulislerde hareketlilik sürerken CHP, İstanbul'da nasıl bir belediye başkanı adayı istendiğine yönelik anket yaptırdı. Çıkan sonuçları İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıkladı...

Abone ol

MART 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan CHP, İstanbul'da ne durumda? CHP'nin anketlerinde hangi sonuçlar çıkıyor? CHP seçmeni İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanlığı için nasıl bir aday istiyor? CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yaptırdıkları araştırmaların sonuçlarını Sözcü'den Saygı Öztürk'e anlattı.

Yaptırdıkları anketlerde AK Parti'nin İstanbul'da gerilediğinin ortaya çıktığını savunan Kaftancıoğlu, "Halen, 39 ilçeden 14'ünde CHP'li başkanlar var. Araştırmamızda, bu ilçelerimizi seçimde koruduğumuz gibi buna en az 4 ilçe daha ilave edeceğiz. 5 ilçede de oylarımızda önemli ölçüde artış bekliyoruz" dedi.

İSTANBUL'A NASIL BİR BAŞKAN İSTENİYOR?...

Yaptırdıkları anketlerde vatandaşın nasıl bir belediye başkanı istediğinin de sorgulandığını anmatan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çıkan sonuçları şöyle özetledi: 

Bir kere bütün İstanbul'u katarak söyleyeyim: İstanbul halkı yerel yöneticilerden kavga edeni istemiyor. Adayların oy isterken, kavga etmekten çok, neler yapacağını anlatmasını daha doğru buluyor.

– Adayın genç ya da yaşlı değil, orta yaşta olmasını istiyorlar.

– Bir kadın olarak bunu üzülerek söylüyorum ama adayın erkek olmasını öneriyorlar.

– Başkan adayının sorunları çözen, iş bitirici, halka yakın olmasını istiyorlar.

– Dine karşı yüzde 100 saygılı olmalı, dini siyaset aracı olarak kullanmamalı.