BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.435,42
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

KONDA Genel Müdürü Ağırdır'dan bomba Mansur Yavaş çıkışı: Kazanamaz

Partiler Mart 2019'daki seçimlere hazırlanırken KONDA Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayı Mansur Yavaş'ın Ankara'yı kazanamayacağını söyledi. Mansur Yavaş'ın işi neden zor? İttifak AK Parti'ye Ankara ve İstanbul'da ne kazandırır? İşte çarpıcı açıklamalar...

Abone ol

KONDA Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili çok dikkat çeken açıklamalar yaptı. İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayı olarak gösterilen Mansur Yavaş'ın Ankara'yı kazanmasının çok zor olduğunu söyleyen Bekir Ağırdır, Mansur Yavaş'ın neden kazanamayacağını da açıkladı. CHP küskünlerinin oylarını İYİ Parti'nin, AK Parti küskünlerinin oylarını da MHP'nin aldığını belirten Ağırdır, MHP ile ittifakın AK Parti'ye İstanbul ve Ankara'yı yeniden kazandıracağını söyledi. 

2014 İLE BUGÜN ÇOK FARKLI... Ankara için "2014 seçimleriyle 2018 seçimleri arasında bir fark var" diyen KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, "CHP'nin, kazanmak istiyorsa her şeyden önce son beş yıldaki değişimi ya da şu anki siyasi pozisyonlarındaki değişimi doğru analiz etmesi lazım" dedikten sonra Mansur Yavaş'ın Ankara'yı neden kazanamayacağını şöyle özetledi:

MANSUR YAVAŞ NEDEN KAZANAMAZ?.. "Mansur Yavaş'ın 2014'te Melih Gökçek'i mağlup ettiği iddia ediliyor, çünkü 30 bin oyla kaybedildi, ama çok fazla hile hurda tartışmasına dönüştü mesele. Fakat o tarihte unutulmaması gereken önemli bir unsur var; MHP, muhalefet blokundaydı. Yani Mansur Yavaş MHP'li seçmenden de o kadar oyu alırken, AK Parti'ye muhalif bir pozisyonu vardı MHP'li seçmenin ve MHP'nin. Halbuki bugün öyle değil. Dolayısıyla 2014'teki Mansur Yavaş adaylığıyla, 2019'daki Mansur Yavaş adaylığı aynı sonucu verir mi, bundan emin değilim." 

İTTİFAK AK PARTİ'YE ANKARA VE İSTANBUL'U KAZANDIRIR... AK Parti'nin büyük kentlerdeki iktidarının çeyrek yüzyıla geldiğini hatırlatan Bekir Ağırdır, "İktidardaki geçmişi 16 seneye geliyor. İktidar yıpranması kaçınılmaz. Bu iktidar yıpranması karşısında verilen oyları, taraftarları toplayacak olan artık MHP'dir. MHP ile ittifak da AK Parti'ye İstanbul’u, Ankara'yı yeniden kazandırır."

SONUÇLARI İYİ PARTİ VE MHP OYLARI BELİRLEYECEK... "İyi Parti CHP’nin küskünlerinin oyunu alırken; MHP, AK Parti’nin küskünlerinin oylarını alıyor" diyen KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, "Yerel seçimdeki sayısal sonuçları belirleyecek önemli noktalardan birisi İyi Parti ve MHP’nin oy oranları olacak. Büyüklere ne kadar eklendiler ya da ne kadar kopardılar gibi bir şey gerçekten sansasyonel sayısal sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.

O SANSASYONEL SONUÇLAR NE OLABİLİR?.. Bekir Ağırdır, 'sansasyonel sonuçlar doğurabilir' sözünü de açarak, "İYİ Parti İzmir’de öyle güçlü bir aday çıkarır ki, CHP seçmeninin oyunu böler ve AK Parti aradan sıyrılabilir. Ama tersi biçimde de MHP, Adana’da o kadar güçlü bir aday çıkarır ki AK Parti’nin önünü kesebilir. Ya da Antalya’da.

CHP'YE İYİ PARTİ YETMEZ... "Bir yandan da hem AK Parti, hem de CHP,  MHP ve İyi Parti ile ittifaka mecburlar" diyen Ağırdır şu tespiti yaptı: "CHP’nin bir şartı daha var. İyi Parti ile ittifak yetmiyor, HDP ya da Kürt seçmeni ikna etmek zorunda."