BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Altın ve dolarda son durum Düşüş devam ediyor

Son ayların en düşük seviyelerinde olan dolar güne 5.23 seviyelerine başladı. ABD-Türkiye ilişkilerindeki iyileşmesinin parelelinde dolar dün sert bir düşüşle 5.22'ye inmişti. Akşam saatlerinde dolar düşüş trendi koruyarak 5.24 oldu. Sabah 206 TL olan gram altın ise akşam saatlerinde 205 TL'den satışa sunuldu.

Abone ol

Dün sert düşüşle 5.22'lere gerileyen dolar yeni günde de düşüşünü devam ettirdi. Kur sabah erken saatlerde % 0.4 düşüşle 5.23 seviyesindeydi. Kurdaki bu seyir akşam saatlerinde de devam etti.


Dolar kasım ayı başından bu yana 5.22-5.50 bandında dalgalanırken, piyasalarda Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşme paralelinde Halkbank konusundaki gelişmeler, İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, ABD faiz kararları, ticaret savaşları ve Brexit süreci yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor.

Genel olarak petrol fiyatlarındaki düşüş ve gelişmekte olan piyasalara yönelik olumlu algının TL’ye olumlu yansıdığını söyleyen uzmanlar, “İçeride ise enflasyonun düşeceği ve ekonominin cari fazla vermeye devam edeceği beklentilerinin de desteği var.” dedi ve ekledi:

DÜŞÜŞ SINIRLI OLACAK
“Trump’ın açıklamalarının TL tarafına çok bir yansıması yok gibi. Dolar/TL’nin 5.23 seviyesinin altında kalması halinde 5.05’e kadar hareket görebiliriz ancak bunun için kısa TL pozisyonlarda hızlı bir çözülme olması gerek. Aslında TL Ağustos ayındaki sert değer kaybını önemli ölçüde geri aldı dolayısıyla bundan sonra aşağı hareket nispeten sınırlı olur.”

5'İN ALTINA İNECEK
Atlas Portföy Genel Müdür Yardımcısı Cem Şekerci Bloomberg HT'ye "Kurda opsiyon volatilitesine ve kurun geldiği seviyelere bakınca orta vadede 5 - 5.30 aralarında dengeleneceğiz gibi duruyor. 200 günlük ortalama 4.9810'da, kısa vadede oraya doğru hareketler de görebiliriz." dedi. İşte dolar ve altındaki son durum:

Saat 16:47'te dolar, euro ve sterlin

Saat 16:48'de gram, çeyrek altın