BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çevrecilerden örnek davranış

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir grup çevre gönüllüsü vatandaş, piknik için gittikleri yerde kirlilik görünce kolları sıvadı.

Abone ol


Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir grup çevre gönüllüsü vatandaş, piknik için gittikleri yerde kirlilik görünce kolları sıvadı.

Anne babaların çalışmalarına destek veren çocuklar, piknik yerlerine çöp atılmamasını istedi.

İlçeye 3 kilometre uzaklıktaki Taylıeli köyündeki piknik alanına giden Talay ve Yenal aileleri çevreyi kirli görünce, temizlik çalışması başlattı. Çocuklarla birlikte temizlik yapan vatandaşlar, insanları çevreye karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Ortaokul öğrencisi Sümeyra Talay, “İnsanlar buraya piknik yapmaya geliyorlar. Bizde piknik yapmaya geldik. Burada çöpleri gördük. Topladık. Elimizden geldiği kadar. Toplamaya çalıştık ve topladık. Ama insanlar buraya çöp filan atmasınlar. Doğayı kirletiyorlar. Burayı temizledik. Bir daha başkası kirletmesin” derken, kardeşi ilkokul öğrencisi Sude Talay da, “Biz pikniğe geldik. Annemle, kankamla, babaannemle, babamla buradayız şimdi. Burası çok kirliydi. Bizde çöpleri topladık. Artık burayı kimse kirletmesin.” dedi.
İzmir’den gelen Atıl Yenal da, “İzmir’den geldik. Doğal güzelliklerini övdüler. Gerçekten güzel. Doğal güzelliğiyle övünüyoruz toplum olarak. Ama biraz da tertibimizle düzenimizle övünelim. Biraz da bunlarla ön plana çıkalım. Şu kirliliğe bakın. Böyle bir şey yok. Biz elimizden geldiğince kendi çapımızda bir şeyler yaptık. Bundan böyle kimse çevreyi kirletmesin. Geldiğimizde de temiz bulmak istiyoruz” dedi.