BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  DÜNYA

Taliban’ın kaçırdığı şoför ailesine kavuştu

Afganistan’da Taliban tarafından kaçırılan ve 3 ay sonra serbest bırakılan TIR şoförü Kerim Yeşil memleketi Adana’ya döndü. Ailesinin havali...

Abone ol

Afganistan’da Taliban tarafından kaçırılan ve 3 ay sonra serbest bırakılan TIR şoförü Kerim Yeşil memleketi Adana’ya döndü. Ailesinin havalimanının yanlış yerinde beklediği Yeşil, kimseyi göremeyince taksiyle evine döndü. Gazetecilerin karşıladığı Yeşil için havai fişekler patlatılıp, kurban kesildi. Ailesi ile doyasıya hasret gideren Yeşil, uzun süredir özlemini duyduğu dolmanın tadına baktı.

ABD ASKERLERİNE ET GÖTÜRÜYORDU
ABD askerlerine et götürürken 6 Nisan tarihinde Taliban militanları tarafından kaçırılan TIR şoförü Kerim Yeşil (60), Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun girişimlerinin ardından serbest bırakıldı. Bugün İstanbul’a gelen Yeşil, akşam uçağı ile memleketi Adana’ya döndü. Eşi Meryem Yeşil ve çocukları başta olmak üzere çok sayıda yakınının havalimanının ‘iç hatlar çıkışında’ beklediği Yeşil, dış hatlardan çıktı. Kendisini kimsenin beklediğini gören Yeşil, şaşkınlık içinde taksiye binerek uzun süredir hasretini çektiği evine döndü. Ailesinin yerine gazeteciler tarafından evinde karşılanan Yeşil, çocuklarını arayarak ‘ben eve geldim’ dedi. Apar topar eve dönen Yeşil ailesi, babalarını karşılarında görünce sevince boğuldu.

HAVAİ FİŞEK VE DAVUL ZURNAYLA KARŞILANDI
Ailesinin havai fişek ve davul-zurnalı karşılaması sonrasında gözyaşlarını tutamayan Kerim Yeşil, eşi ve çocuklarına sarılarak hasret giderildi. Yeşil, kendisine kurban kesilmesinin ardından yakınları ile halay çektikten sonra, eşinin elinden hasretini kurduğu dolmanın tadına baktı.

’’BENİ DE ÖLDÜRÜN, ARKAMDA DEVLET VAR’’
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yeşil, kaçırılma anını şu sözlerle anlattı:
“Yola çıkmıştım. 2 tane asker ve polis noktası vardı. Birini geçtim ama 2.’sinde evraklarımı istediler. Ben evraklarımın malın sahibinde olduğunu söyledim ama ısrarla ‘mal var sende’ dediler. Sonra baktım 2 tane kalaşnikoflu adam arabaya asıldı. Polis bana ‘sür’ dedi ben de ‘arabaya çıktılar’ dedim ancak ‘sür’ demeye devam etti. 5-10 kilometre daha gittim sonra 20 tane silahlı adam daha gördüm. Beni arabaya alarak kaçırdılar ve bir yere götürdüler. Orada 5 tane Afganlıyı öldürdüler, ‘ben ne olacağım’ dediğimde ‘şehler bilir’ dediler. Bunun sonrasında beni yakalayan adam başka yerlere götürdü beni Orada farklı milletlerden ayrı ayrı bölükler vardı. Orada tehdit ettiler ‘seni öldüreceğiz’ dediler ‘beni de öldürün arkamda devlet var’ dedim.”

“2 DEFA İNTİHARA KALKIŞTIM”
Neden kaçırıldığını sorduğunda ‘Siz Amerika’ya yardım ediyorsunuz cevabını aldığını belirten Yeşil, yardımların herkese ulaşacağını ifade ettiğini anlattı. Yeşil, çadır ve mağaralarda kaldığını belirterek, kendisine yemek verilmediğini, şirketi tarafından gönderilen paralara da el koyulduğunu kaydetti. Evine dönme umutlarını yitirdiğini söyleyen Yeşil, 2 defa intihara kalkıştığını anlattı.
Gazetecilerin, ‘havalimanında ailenizi göremeyince şaşırdınız mı’ sorusuna Yeşil, “Her halde beni yanlış yerde beklediklerini düşündüm. Eve gelince çocuklarımı aradım” yanıtını verdi.
3 aydır göremediği eşine bol bol sarılarak hasret gideren Meryem Yeşil ise şunları kaydetti:
“Ne hissedeyim evimiz ışığı yandı. Umudu kesmiştim; ne diyebilirim ki Allaha şükür. Çok şükür, sabırlı biriyim. Sabrettim, Allah’a güvendim.”
(İHA)