BIST 11.067
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.501,97
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan'ın namaz savunması kızdırdı

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 18. duruşmasında savunmalar alınıyor.

Abone ol

Çetin Doğan, 28 Şubat sürecinde kimsenin namaz kılmasına, camiye gitmesine karışmadıklarını iddia etti. Müştekilerden Kerim Sümer, "Yalan söylüyorsunuz. Namaz kıldığım için 6 gün hapse girdim; suçum yoktu" diye bağırdı.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınmasına Çetin Doğan ile devam ediliyor.

Çetin Doğan’a bazı müştekilerin Avukatı İsmail Aydost, Doğan’a 'Siyasal İslam’a karşı olduğunuzu ve ülkeyi siyasal İslam’dan korumak için davrandığınızı söylüyorsunuz. Siyasal İslam'la mütedeyyin yaşamı ayırt etmek yani mücadele etmenin görev ve yetkisi kimdedir. Mücadele edebilme yetkisini kim vermiştir?' sorusunu yöneltti.

Doğan soruya, “Bu yetkiye ben sahip olmadığım gibi kimse de sahip değil. Anayasal yetkiye sahip olanlar karar verir. Kıyafet kanunu vardır. Nelerin giyilmeyeceği konusunda kanun vardır. Bizim yazdığımız 13 Haziran’da garnizonlara girişte mütedeyyin insanların girmesi için de çalışma başlatmıştık, ama tamamlanamadı. Biz aynı sorunu yaşadık. Hiç kimsenin namazına, camiye gitmesine karışmadık. Günlük çizelgemiz vardı. Buna uyulmasını istedik. Ramazan'da oruç tutmak isteyenlere geniş zaman verildi. Yemek saatlerinde düzenleme yapıldı. Terhis olan askerlere mevlit okuturuz. Bu gerilimin önüne geçilmesi için neler olacağını söyledik. Mütedeyyin insanların tarzlarına müdahale olmamıştır.” şeklinde cevap verdi.

NAMAZ KILDIĞI İÇİN 6 GÜN HAPSE ATTIRDINIZ

Doğan’ın bu cevabının ardından mahkeme salonunda bulunan müşteki Kerim Sümer, “Namaz kıldığı için 6 gün hapse attınız” şeklinde bağırdı. Sümer, duruşmanın düzenini bozduğu için salondan çıkarıldı.