BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Cesedine 21 gün sonra ulaşıldı

Barajdaki patlamada kaybolan işçilerden birinin daha cesedine ulaşıldı

Abone ol

Adana'nın Kozan İlçesi'nde yapımı süren Köprü Barajı'nın tahliye tünel kapaklarının patlamasının ardından kaybolan 10 işçiden, kepçe operatörü Veli Damaksız'ın cesedi olaydan 21 gün sonra bulundu. Kayıp 5 işçinin cesedinin bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

24 Şubat'ta yaşanan faciada kaybolan ve cesetleri bulunamayan 6 işçinin arama çalışmaları devam ederken Köprü Barajı'nın alt kısmında bulunan Kavşak Bendi Barajı'nda çalışan işçiler, Göksu Nehri'nde bir ceset gördü.

21 GÜN SONRA 5. CESET BULUNDU

İşçiler, nehirde sürüklenen cesedi Yedigöze Barajı yakınlarında tekneyle kıyıya çıkardı. Ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne götürülen cesedin işçilerden kepçe operatörü Veli Damaksız'a ait olduğu belirlendi.

5 KİŞİLİK AİLESİNE BAKIYORDU

Ailesi Adana'da oturan Veli Damaksız'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Çalışarak 5 kişilik ailesinin geçimini sağlayan Damaksız'ın annesi Fadime ve babası Hayri gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne ve baba, "Çocuk şükür en azından oğlumuzun cenazesi bulundu" dedi.

5 İŞÇİ KAYIP

Halen kayıp olan işçiler Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Hasan Bolat, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit'in cesetlerinin bulunması için çalışmalar sürdürülüyor. Damaksız'dan önce diğer işçiler Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yeğen ile Erdal Demirelli'nin cesetleri bulunmuştu. Kozan Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ise şantiye sorumlusu Proje Müdürü Erdal Nakas, şantiye şefi Öncü Polat ile iş güvenliği sorumlusu Burak Alpago tutuklanmıştı.