BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Cesaretini topla, kollarını sıva!

Ünlü bilim adamı Einstein, ‘Problemleri onları yaratan kafalarla çözemeyiz’ demiş...

‘Problemleri onları yaratan kafalarla çözemeyiz’ demiş ünlü bilim adamı Einstein. Dünyada sahiplenilmeyi bekleyen birçok konu var. GİRİŞİMCİ olmanın tam zamanı. Bugün sizlerle Almanya’nın Münih kentinde dünyanın dört bir yanından 150 müthiş kadının katıldığı konferansta görüp, duyduklarımı paylaşmak istiyorum.

Öyle bir 24 saat yaşadım ki, hakikaten sanki bir uzay makinesinde bütün dünyadaki son gelişmelere tanık oldum. Yapılacak çok iş var... Girişimciler, içinde heyecan taşıyanlar için bir günlük seyahatimde tanıklık ettiklerimden bazıları;

 Artvinli Taksici: 28 yıldır Almanya’da yaşayan Artvinli taksici ile hemen arkadaş olduk. Ayda 5000 euro civarı kazanıyor, eline net 2750 euro kalıyormuş. İş hayatına komi olarak başlamış, lokanta açmış, ayrıca ek gelir için taksicilik de yapıyor.

Trend Setter ‘Sarı’ diyor: Dünyada neyin moda olacağını açıklayan bir blog oluşturmuş ve bu konuda herkese fikir veriyor. Örneğin, artık kızların rengi pembe değil sarı olacakmış.

Yüz Okuyucu ‘göze’ bakıyor: Kişilerin yüz tiplerine göre ‘girişimcilik potansiyellerini’ çözen ve bu konuda uzmanlaşarak iş haline getiren bu girişimcinin önünde kuyruk vardı.

Klavyenin sonu: Çok yakında mobil telefon, ipad, iphone, bilgisayarda klavye ortadan kalkacak ve herşey ‘ses tanıma’ ile yapılacakmış. Bu şirketin kurucusu ile deneme de yaptık.

 Susturulabilen Öğretmen: 14 yaşındaki bir lise öğrencisi, matematiği video ile öğreten bir oyun geliştirmiş. ‘İstediğim zaman susuyor, öğretmenden çok daha iyi’ diyor.

 Fas’taki Alman dükkanı: Fas’ta 15-18 yaş genç kızlara, yörelerindeki tecrübeli kadınlardan deri çanta, cüzdan, bilgisayar kılıfı yaptırıp, internette satan, tüccar kafalı bir melek girişimci.

 ATM’den Okul: Eğitimde yeni trend çocuğun kendi kendine öğrenmesi. Hindistan’da okul inşaatı ve öğretmen kadrosu ulaştırılamıyan yerlerde, ATM’ler öğretmen görevi görüyor.

 Kafesteki Kamboçyalı: Tüyler ürpertici. Çocukluğunu cinsel tacize uğrayarak geçiren  kadın, ülkesi Kamboçya’da kadınlara iş kurdurup onları hayata bağlayan bir iş modeli bağlatmış. Cesaretini, girişimini ayakta alkışladık. Kendimizi kandırmayalım, ÇABA yoksa SONUÇ da yok.

 

Dünya proje kaynıyor, Türkiye deseniz dört nala koşuyor, 2011 yılının ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisiyiz. Girişimci olmak için daha mükemmel bir zaman olamaz.

Siz planınızı hazırlayın, çalışın ve ortaya çıkın.

Unutmayın, nereye gitmek istediğini bilene dünya bile kenara çekilip yol verirmiş.

Sağlık, sevgi ve para ile kalın