BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.460,89
HABER /  GÜNCEL

Cerrahpaşa da taşınıyor

Şişli Etfal ve Çapa’dan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin taşınması da gündemde.

Abone ol

Şişli Etfal Hastanesi ve Çapa Tıp Fakültesi’nden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin de taşınması gündeme geldi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, bina, laboratuvar ve hastanelerinin yaşlandığını, bunların yenilenmesi gerektiğini bildirdi. Prof. Parlak, İstanbul’da meydana gelecek bir depremde iki tıp fakültesi hastanesinin zarar görmesi halinde, kentteki sağlık probleminin çözümünün zorlaşacağını savundu.

Rektör Parlak, “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni de mutlaka başka bir yere taşımak zorundayız. Çünkü aynı yerde yeni binalar yapma olanağı çok dar. İki fakülte de SİT alanı içinde olduğundan, 3 kat toprak üstü, 2 kat toprak altı olmak üzere 5 katlık yapı izni veriliyor. Şu andaki yerimiz böyle bir yapılanmayla tüm fakültenin gereksinimini karşılamaz” dedi. Parlak, “Hükümet kurulunca ’Tıp Üniversitesi’ olarak oraya İstanbul’a yakışır bir tıp fakültesi kuracağız. Bu ku-rum İstanbul Üniversitesi’ nin 3’üncü tıp fakültesi olabilir” dedi.

1500 dönüm arazi

Bir süre önce gündeme gelen Çapa’nın taşınması, yetkili kurullarda görüşülmüş ancak büyük çoğunlukla reddedilmişti. Ancak hükümetten yana tavır koyan Rektör Parlak, “Öğretim üyelerinin karşı çıkmasıyla sorun çözülmüyor” diyerek Çapa’nın taşınmasında da kararlı olduklarını açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’la İstanbul Tıp Fakültesi’ni Olimpiyat Stadı’nın yanındaki bir araziye taşımak için görüştüklerini belirten Parlak, “Bize 1500 dönümlük bir yer tahsis ediliyor” dedi.