BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65
HABER /  GÜNCEL

'Çerkes Cengiz' için karar çıktı

Kendini 'Çerkes Cengiz' olarak tanıtan Cengiz Şıklaroğlu'nun 100 araçlık konvoyla cezaevine gittiği iddiasına ilişkin görüntüler herkesi şaşkına çevirmişti. Ancak gerçek ortaya çıktı.

Abone ol

Çerkes Cengiz olarak tanınan Cengiz Şıklaroğlu konvoyla şov yapıp cezaevine gitmemiş. Şıklaroğlu dün Çocuk Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şıklaroğlu'nun konvoyundaki araçların da kiralık olduğu ortaya çıktı.

'Çerkes Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, gözaltına alındı. Ataşehir'deki evinde bu sabah gözaltına alınan Cengiz Şıklaroğlu emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şıklaroğlu'nun evinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Şıklaroğlu adliyeye sevkedilirken, "Ben yanlış birşey yapmadım" dedi. Gazetecilerin 'cezaevine girmediniz mi' sorusuna ise, "Denetimli serbestim" yanıtını verdi.Şıklaroğlu'nun 100 araçlık konvoyla cezaevine gitme görüntülerinin şov amaçlı yapıldığı ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Çerkes Cengiz lakaplı Cengiz Şıklaroğlu 10 aylık hapis cezasını yatmak üzere 100 araçlık konvoyla cezaevine gittiğini iddia eden görüntüler ile bir anda gündeme gelmişti. İHA'nın geçtiği haberde ise Şıklaroğlu'nun 2016 yılı başında geldiği Türkiye’de Suriye’deki Türkmenlere yardım etmesi için bazı işadamlarına zorla senet imzalattığı iddiasıyla yargılandığı davalardan hapis cezası aldığı öne sürülmüştü. Ancak Şıklaroğlu'nun 100 araçlık konvoyla cezaevine gitme görüntüleri kurgu ve şov çıktı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Son günlerde yazılı ve görsel medyada kendisini suç örgütü lideri gibi tanıtıp toplum üzerinde algı yaratarak kişiler üzerinde korku salmaya çalışan ve hakkında ruhsatsız silah taşıdığı yönünde ihbarlar bulunan C.Ş., saat 06.30’da Ataşehir’deki evinde yakalanmıştır" denildi. Açıklamada, Şıklaroğlu’nun evinden ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca , 3 ruhsatsız av tüfeği ve 193 değişik çapta fişek çıktığı da belirtildi.