BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.407,01
HABER /  GÜNCEL

Cep telefonunda fatura tuzağı

Cep telefonu kullanıcılarına oynanan bu oyunla faturalar şiştikçe şişecek.

Abone ol

İnternette dolaşırken bir siteyi ziyaret eden ya da cep telefonu ile internette gezen cep telefonu kullanıcıları anında bir mesaj alıyor.

“Oyun aboneliğiniz başlatılmıştır. Aboneliğiniz haftalık olarak yenilenecektir.”

Cep telefonuna gelen mesajı gördükten sonra sinir krizleri geçiren tüketiciler “Form doldurmadan bilgilendirme mesajı gelmeden nasıl sözleşme yapılır” dediler.

CEBİNİZDEKİ OYUNA GELMEYİN

Cep telefonlarında yüklü olarak bulunan demo oyunların mesaj yolu ile satılması ve bunun çok kolay bir şekilde yapılması birçok cep telefonu kullanıcısını mağdur ederken oyun mağduriyetine bir yenisi daha eklendi. Şikayet Portalı Şikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre; internette dolaşırken ya da cep telefonlarınız ile internete girdiğinizde karşınıza çıkan bir internet sitesi cep telefonu faturalarınızın şişmesine neden oluyor.Yani bir tık cep telefonu kullanıcısına haftalık 10,8 TL’ye mal olacak.

GELEN MESAJ ŞOKE ETTİ

“Cep telefonumla internette dolaşıyorken telefona bir mesaj geldi, mesajda ‘Hoş geldiniz üyeliğiniz başlatılmıştır. Ücretlendirme 10,8TL ve aboneliğiniz haftalık olarak yenilenecek’ yazıyordu. Hemen gsm operatörünü aradım. Müşteri temsilcisi oyun sitesine abone olmuşsun dedi. Kesinlikle hiç bir şekilde form doldurmadan mesaj çekmeden ve buna benzer bir eylemde bulunmadan nasıl üye olabilirim dedim ve üyeliğimin iptalini istedim. İptalinin mümkün olmadığı ve 10 TL’nin faturama yansıtılacağı söylendi.”

HAFTADA 10.80 TL

“Faturalı hat kullanıcısıyım ve tarifem gereği cepten internete giriyorum, gezinip çeşitli sitelere giriyorum bir forum sitesini açarken arkasından malum birçok reklam sayfası açılıyor. Ben hiçbir üyelik sözleşmesi doldurmadan ya da bir yeri işaretlenmeden telefonuma oyun sitesine olduğumu ve haftalık 10, 80 TL gibi bir ücretin kesileceği bilgisi mesaj olarak geldi. Aradım müşteri hizmetlerini ve olayı anlattım ve iptal ettirmek istediğimi söyledim. Yetkili, üyeliğimin iptal edildiğini ama ilk haftanın yani 10, 80 TL nin faturama yansıtılacağını söyledi. Neden hiçbir hizmetini kullanmadığım siteye para ödeyeyim gsm şirketini ve o siteyi tüketici mahkemesine vereceğim, şikayetçiyim.”

TÜKETİCİ TEPKİLİ

“Cep telefonuma faturalı hattımdan 10.8 TL ücret kesildiğini ve üyeliğimi iptal etmediğim takdirde her ay üyeliğin yenileneceğine dair mesaj geldi. Ben herhangi bir üye kaydı yaptırmadan gerçekleşen bu üyelik konusunda hem gsm operatöründen hem de adını ilk kez duyduğum oyun sitesinden şikayetçiyim.”