BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  GÜNCEL

Centilmen muhtar adayı böyle olur

Yurdun dört bir yanından adaylar muhtar olabilmek için uğraş veriyor. İşte gülümseten muhtar adayları..

Abone ol

Ankara'nın Ayrancı semtindeki muhtar adaylarından biri, seçilirse, ''vücuttaki negatif enerjiyi yok eden'' Çin kökenli ''felsefi savaş sanatı Tai chi'' eğitimini vermeyi vaat ediyor.

Muhtar adayı Cem Yağıbasan (39), Çin'in başkenti Pekin Spor Üniversitesinde Kung Fu Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Xu'nun öğrencisi Dr. Chen Yuanmin'den uzun süre ''Tai Chi'' eğitimi aldığını, bunun sonucunda Pekin Spor Üniversitesi'nden eğitim belgesi verildiğini söyledi.

Yağıbasan, Tai Chi'nin, kalbi zorlamadan yapılan egzersiz olduğunu ve vücuttaki negatif enerjinin atılmasını sağladığını bildirdi.

''MUHTARLIK SADECE MÜHÜR BASMAK DEĞİLDİR''

Tai Chi'nin insanın kendisini tanımasını amaçladığını, potansiyel gücünü ortaya çıkardığını, disiplin ve düzenli yaşamayı sağladığını ifade eden Yağıbasan, ''Tai Chi'nin amacı zihnin beden ile insanın doğayla uyumunu geliştirmektir'' dedi.

Yağıbasan, spor giysileri ve aksesuarı kılıçla Hoşdere Caddesi'ndeki esnafa tanıtıcı broşürlerini dağıtarak, propaganda çalışması yaptı.

Seçmen kitlesinin bir kısmı, giysileri nedeniyle Yağıbasan'ı meraklı gözlerle ve şaşkınlıkla izlerken, kimi seçmenler ise ''Tai Chi'' hakkında bilgi aldı.

Tayip Erdoğan muhtar adayı. Sonraki sayfada

[PAGE]

Mersin'de mahalle muhtar adayı, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile isim benzerliği ile seçmenlerin dikkatini çekiyor.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Selçuklar Mahallesi'nin muhtar adayı 3 çocuk babası Tayip Erdoğan (48), yaptığı açıklamada, mevcut muhtarın gerekli hizmetleri yerine getiremediğini iddia ederek, sorunlara çözüm üretebilmek için göreve talip olduğunu söyledi.

Şu anda işsiz olduğunu, öncesinde ise inşaat bekçiliği yaptığını belirten Erdoğan, ''Başbakan ile adaş olmam nedeniyle son 6,5 yıldır çok macera yaşadım. Ama en ilginç olanlarıyla ise seçim çalışmalarım esnasında karşılaştım. Çünkü zaman zaman bana inanmayanlar oluyor. Hatta dalga geçtiğimi bile düşünüyorlar. Ama onları da kimliğimi ibraz ederek ikna ediyorum. Kimliğimi gösterdikten sonra da inanmakta güçlük çekenler oluyor'' dedi.

''Her şey Selçuklar için'' sloganıyla yola çıktığını ifade eden Erdoğan, seçime kadar mahalledeki her eve gidip, herkesle tokalaşarak, kendisini tanıtmaya devam edeceğini anlattı.

Mahallede 4 aday ile yarıştığını anlatan Erdoğan, ''Adaylar içerisinde en şanslısı benim. Çünkü 30 yıldır burada yaşıyorum, herkesi tanıyorum'' iddiasında bulundu.

Centilmen muhtar dediğin böyle olur? Haberin devamında

[PAGE]

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Beypınar köyünün muhtar adayı saz ustası Şentürk İyidoğan, iş yerine rakip aday Hüseyin Yılmaz'ın tanıtım afişini asarak centilmenlik örneği gösterdi.

Ligin muhtar adayı takımı hangisi? Haberin devamında

[PAGE]

Sivas'ta bir fotoğraçı Sivasspor için hazırladığı afişle dikkat çekiyor. Halil Rıfat Paşa caddesinde faaliyet gösteren sevgi dijital fotoğrafçılık tarafından hazırlanan afişle Sivasspor Turkcell Süper ligin muhtar adayı olarak gösteriliyor

55 yıllık muhtar yeniden aday oldu? Peki bu muhtar kaç yaşında?

[PAGE]

Diyarbakırın Ergani ilçesinde bağlı Bereketli koyunun 55 yıllık muhtarı 78 yaşındaki Teyyüp Yıldırım, 29 Mart'taki yerel seçimlerde yeniden aday oldu.

11 çocuklu muhtar adayı.. Haberin devamında

[PAGE]

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Bahçecik Mahallesi muhtarlığına 11 çocuk annesi Gülamer Demirci adaylığını koydu. Demirci bugüne kadar çiftçilik  yaptığını bundan sonra da mahalleye hizmet için aday olduğunu belirtti.

[PAGE]