BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Cenk’ten itiraf: Yedek kalmak...

Beşiktaş’ın genç futbolcusu Cenk Tosun, yedek kalmanın moralini bozduğunu ve fiziğini etkilediğini söyledi.<br/>Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tos...

Abone ol

Beşiktaş’ın genç futbolcusu Cenk Tosun, yedek kalmanın moralini bozduğunu ve fiziğini etkilediğini söyledi.
Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, BJK TV’de yayınlanan ’Haftanın Konuğu’ programına katılarak soruları yanıtladı.
Ailesinde yetenekli oyuncular olduğunu belirten Tosun, "Futbola erken dönemde başladım. Türk futbolcusu yeteneklidir. Alman disipliniyle gelişmek gurbetçi oyuncuların avantajıdır. Almanya’da küçük yaşlarda bile A takım sistemiyle çalıştırıldık" dedi.

"BEŞİKTAŞ’TA SICAK KARŞILANDIM"
Türkçe’ye hakim olduğum için uyum sorunu yaşamadığını vurgulayan Tosun, "Gaziantepspor’a geldiğimde Almanya’dan yönetim ve halk beni güzel karşılamıştı. Beşiktaş’a geldiğimde de arkadaşlarım beni çok sıcak karşıladı. Burada gurbetçi oyuncu sayısı da fazla. O nedenle Türkiye’ye uyum sorunu yaşamadım" diye konuştu.

"ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ BEŞİKTAŞLIYIM"
Çocukluğundan beri Beşiktaşlı olduğunu belirten genç futbolcu, "Teklif geldiğinde havalara uçtum. Geçen yaz görüşmeler olmuştu. Ben anlaşmıştım ama iki kulüp anlaşamamıştı. Devre arasında anlaşma sağlandı. Çok mutluyum. Hayallerim gerçek oldu. Burada büyük işler yapmak için çalışacağım" dedi.

"GAZİANTEPSPOR TARAFTARLARINDAN TEPKİ ALDIM"
Tosun, Beşiktaş’a imza attıktan sonra Gaziantepspor taraftarlarından olumsuz tepkiler gördüğünü dile getirerek, "Bunlara çok üzüldüm ama ben sezon sonuna kadar eski takımım için elimden geleni yaptım. Fedakarlıklar yaptım oynamak için. O nedenle sezon sonunda ameliyat olmak zorunda kaldım. Transferimde emeği bulunan Başkanımız Fikret Orman’a, İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, As Başkanımız Deniz Atalay’a ve menajerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ARKADAŞLARIM BENİ SICAK KARŞILADI"
Takım arkadaşları ile uyumu hakkında ise Tosun, "Takım arkadaşlarım beni çok sıcak karşıladı. Birçok oyuncuyu Milli Takım’dan tanıyordum. Gurbetçi oyuncu sayısı da fazla. Futbol takımı değil, aile havasındayız. Bu durum sahaya olumlu yansıyor, bizi güçlendiriyor. Arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Olcay, Uğur ve Necip ile daha uzun süredir tanışık olduğum için daha çok vakit geçiriyorum" şeklinde konuştu.

"EN AZ 15 GOL HEDEFLİYORUM"
Geçen sezon 13 gol attığını hatırlatan Tosun, "Bu sene en az 15 gol atmayı hedefliyorum. Takıma faydalı olmak istiyorum. Şampiyon olmak istiyoruz. Bu sezon Süleyman Seba sezonu olduğu için önemi daha da arttı. Tüm forvetlerin çok gol atması gerekiyor şampiyonluk için" diye konuştu.

"GRUPTAN ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Bu sezon üç kulvarda yarışacaklarını vurgulayan genç futbolcu, "O nedenle her pozisyonda çok oyuncu olması avantaj. Rotasyonlar olacak. Her maça aynı takımla çıkılmaz. Kimin oynadığı önemli değil. Önemli olan takımın kazanması. Bizim için Avrupa’da rakip fark etmiyor. Tottenham’ın gelebileceğini söylemiştim arkadaşlara, geldi de. Zor rakiplere karşı daha iyi oynuyoruz. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

"YEDEK KALMAYI SEVMİYORUM"
Yedek kalmayı sevmediğini belirten Tosun, "Bu moralimi bozuyor, fiziğime yansıyor. Herkesin formayı alması için çok çalışması gerekiyor" dedi.
Teknik direktörleri Slaven Bilic’e takımda herkesin güvendiğini söyleyen Tosun, "O bizi güzel yerlere taşıyacak. Demba Ba, Sivok ve Uğur Boral deneyimli oyuncular. Onlar bize ağabeylik yapıyor. Maçlara motive ediyor. Saha içi ve dışında bizlere yardımcı oluyor" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUĞU DAHA ÇOK İSTİYORUZ"
Cenk Tosun, bu senenin Beşiktaş’ın yılı olacağını vurgulayarak, "Şampiyonluğu daha çok istiyoruz. Geçen sezonki takımımızı koruduk ve kaliteli oyuncularla takviyeler yaptık. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizi her zaman destekliyorlar. Zor maçlar oynayacağız. Tribünleri doldurmalarını rica ediyorum. Atatürk Olimpiyat Stadı ulaşılması güç bir noktada. Stadımız bittikten sonra bizi kimse tutamayacak" diyerek sözlerini tamamladı.
(İHA)