BIST 9.742
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.421,86
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cengizhan Sönmez'den müzikseverlere Ödül

TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Cengizhan Sönmez ‘Ödül’ adlı albümü ile müzikseverle tekrar buluştu.

Abone ol


TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Cengizhan Sönmez ‘Ödül’ adlı albümü ile müzikseverle tekrar buluştu.

Solo ve koro olarak sayısız konserler veren Sönmez, dönemin önemli sanatçıları ile çalışma imkanı bulmuş. ‘Ödül’ albümünde, söz ve müziği öğrencisi olduğu Yıldırım Gürses’e ait olan “Beni sevdiğini kuşlar söyledi” isimli esere de yer vermiş. 11 parçadan oluşan albümde, 1 Tamer Özkan bestesi, 2 anonim eser bulunuyor. Diğer 7 parça ise Cengizhan Sönmez imzası taşıyor.

Beni sevdiğini kuşlar söyledi, Şarkılar ağlar, Ödül, Sakın gibi aşk şarkılarından oluşan albümde; Tamer Özkan, Taşkın Sabah, Selim Çaldıran, Fırat Özbaylar gibi aranjörlerle çalışılmış. Tamer Özkan’ın direktörlüğünde Torojoz ve Maestro stüdyolarında kaydı yapılan albüm MSA Prodüksiyon etiketiyle çıkıyor.

Albümü tüm dijital müzik platformları ve müzik marketlerde bulabilirsiniz.

Cengizhan Sönmez Hakkında

TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı, program yapımcısı, seslendirme ve dublaj sanatçısı, beste ve güfte yazarı, koro şefi. 1974 yılında Samsun'da doğdu. İ.T.Ü. Devlet Konservatuar'ını bitirdi. Aynı Üniversitede yüksek lisans yaptı. 1993 yılında TRT'nin açmış olduğu ses yarışmasında Türkiye birincisi oldu. 1994 yılından bu yana TRT İstanbul Radyosu'ndaki görevini sürdürmektedir. 2010 yılında "Bir Tutam Hasret" adlı solo albümü yayınlandı. Aynı adlı radyo programı 2011 yılından bu yana TRT Nağme'de yayınlanmaktadır. ‘Ödül’ , sanatçının ikinci albümüdür.