BIST 10.628
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.424,80
HABER /  DÜNYA

Cemil Çiçek’ten Suriye ve Mısır atağı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bazı ülkelerin meclis başkanlarına mektup yazarak Suriye ve Mısır konusunda çağrıda bulunacağını söyledi. <br/>Çiç...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bazı ülkelerin meclis başkanlarına mektup yazarak Suriye ve Mısır konusunda çağrıda bulunacağını söyledi.
Çiçek, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Suriye’de yaşanan kimyasal katliama değinen Çiçek, “Bu vahşetin sorumluları bunun hesabını vermelidir. Uluslararası toplumun tek sesli hareket etmesi vicdani bir sorumluluktur. 500 bin civarında mülteci bugün Türkiye’de kalmaktadır. Soruna Suriye içinde çözüm bulunmak önemlidir” dedi.

’’BAZI ÜLKELERİN MECLİS BAŞKANLARINA MEKTUP YAZACAĞIM’’
Suriye ve Mısır konusunda bazı ülkelerin meclis başkanlarına mektup yazmaya karar verdiğini belirten Çiçek, “Bu mektupta, Suriye’de alan kanın durması ve Mısır’da ivedilikle demokrasiye geçişin sağlanmasının gerekliliği vurgulanacaktır. Bu mektup, parlamentoların hassasiyet göstermeleri ve bu yönde hükümetlerini harekete geçirmelerini amaçlamaktadır” dedi.
Çiçek, hangi ülkelere mektup göndereceğine ilişkin soru üzerine “ABD’nin yanı sıra AB ve Avrupa Konseyi üyesi ülkeler ile Türkiye’nin üyesi olduğu ülkelerin parlamento başkanlarına gönderilecek” yanıtını verdi.
(İHA)