BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cemalnur Sargut'un beklenen kitabı Bakara 4 raflarda

Cemalnur Sargut’un Bakara serisinin beklenen dördüncü kitabı Bakara 4 ‘’Putların Kırılması’’ Nefes Yayınevi’ nden çıktı.

Abone ol

Cemalnur Sargut’un Bakara serisinin beklenen dördüncü kitabı Bakara 4 ‘’Putların Kırılması’’ Nefes Yayınevi’nden çıktı.

Mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut’un derlediği Bakara 4 : Putların kırılması, Kur’ân-ı Kerim’de yer alan Bakara sûresinin 40 ile 66. ayetlerinin mutasavvıflarca yapılmış şerhlerinin yanı sıra, içinde derin tefekkür izinlerinin de görülebileceği bir iç muhasebe kitabı.

Bakara’yı okumak insanın ruhunu yeniler, vücûdunu tamamlar ve insan birçok sorusunun cevabını alır.

Bakara suresi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Medine’ye hicret etmelerinden sonra inen ilk sûredir. Bakara sûresi için âlimler; Kur’ân’ın zirvesi el-Bakara sûresidir diyorlar.

Kur’ân canlı bir cisme benzetilecek olursa Fatiha başı, Yasin kalbi, Bakara gövdesinin en önemli kısmı, diğer sûreler de başka uzuvları, cihazları, kol ve bacakları derecesindedir, demişlerdir.

Bakara Sûresi, Allah’ın kullarına nefsi ve vücûdu terbiye etmenin yollarını öğrettiği çok büyük lütuf olan bir sûredir. Bütün insanlığın ortak sorusu olan “Ben bu nefsi, egoyu nasıl adam edeceğim?” sorusunun cevaplarını Bakara Sûresi’nde bulabiliriz.

Serinin bu bölümünde hakla bâtılı ayırmayı, ibâdetin hakîkatini, sabrın önemini, nefsi terbiye etmedeki yolları, Allah’ın verdiğinden memnun olmayı, acılara ve sıkıntılara katlanmayı öğreten bir sürü reçete var.

Bakara Suresi’nin 40 ile 66. Ayetlerini kapsayan bu bölüm, putları kırmak ve egomuzu yenmek için neler yapmamız gerektiğini öğreten bir bölüm olarak bizi terbiye ediyor.

Cemalnur Sargut’un sözleriyle "Kitabı okuyanlar nefislerinden yok olup manalarıyla dirilebilme yolunu tefekkür edebilirler, kitap münafık nefsimizi mümin hale getirmek için, gönlün ve aklın nasıl çalışması gerektiği konusunda bilgi vermektedir."