BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.427,93
HABER /  GÜNCEL

Cemal Kaşıkçı davasında son dakika gelişmesi! Savcı ölüm istedi

Türkiye'de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Kaşıkçı cinayeti davası Suudi Arabistan'da başladı. Savcı sanıklardan 5'i için ölüm cezası istedi.

Abone ol

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Suudi Arabistan başsavcılığı, beş şüpheli için idam cezası istedi. Suudi Arabistan Savcılığı'ndan Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

Suudi Arabistan'da başlayan dava duruşmasında 11 sanık hakim karşısına çıktı. Savcı 11 sanıktan 5'i için ölüm cezası istedi.

Riyad yönetimi, gazetecinin İstanbul'da öldürüldüğünü uzun süre inkar etmiş ve uluslararası baskıların artmasıyla üç hafta sonra cinayeti kabul etmişti. 2 Ekim'de işlenen vahşi cinayetin ardından cesedin nerede olduğu halen Suudi Arabistan tarafından açıklanmış değil.

Suudi Arabistan Başsavcılığı, geçtiğimiz kasım ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Açıklama yapan Başsavcılık Sözcüsü, soruşturmada 21 kişinin isminin geçtiğini belirterek, 11 kişinin cinayetle suçlandığını kaydetmişti.