BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Cemaat’ten Başbakan’a uzlaşma mektubu

Başbakan Erdoğan’ın, gazeteci ve yazarla yaptığı görüşmede, Cemaat’ten bir mektup aldığını söylediği belirtildi. Toplantıya katılan Fikret B...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın, gazeteci ve yazarla yaptığı görüşmede, Cemaat’ten bir mektup aldığını söylediği belirtildi. Toplantıya katılan Fikret Bila, "Başbakan Erdoğan mektubun yakın tarihte geldiğini söyledi" ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de gazeteci ve yazarlarla buluştu. Toplantının basına kapalı olan bölümü sonrası dışarı çıkan gazeteciler, görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının soruların yanıtlayan gazeteci Fikret Bila, Gülen Cemaatinden Başbakan Erdoğan’a bir mektup geldiğini söyledi.

İÇERİK UZLAŞMA TALEBİ
Görüşmede mektup konusunun gündeme geldiğini ifade eden Bila, “Mektubun yakın tarihte geldiğini söyledi. Geç kalındığı beyanında bahsetmedi. Mektubun içeriği bir uzlaşma arayışı” dedi.
Bila, tutuklu milletvekilleri ve MHP milletvekili Engin Alan’ın durumunun da konuşulduğunu ifade ederek, “Orada kesinleşmiş bir hüküm söz konusu. Başbakan Erdoğan diğerleri bakımından Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının tanınmış olmasından böyle bir olanağın ortaya çıktığını ve milletvekillerinin de bu yola başvurarak serbest kaldığını ifade etti” diye konuştu.

EL KADI İLE GÖRÜŞME
Başbakan Erdoğan’ın oğlu ve damadıyla ilgili iddiaları da yalanladığını söyleyen Bila, şöyle devam etti:
“Sayın Başbakan, oğlu ve damadı ile ilgili iddiaların doğru olmadığın ifade etti. Her ikisinin de devletle bir işleri olmadığını belirtti. El Kadı ile görüşmesinin de normal olduğunu çünkü aile dostları olduğunu, El Kadı’nın bir terörist olmadığını, uluslararası mahkemelerden beraat ettiğini, seyahat yasağının kaldırıldığını, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen Suudi bir iş adamı olduğunu söyledi. ‘Eğer başbakanın oğlu ve damadıysanız Türkiye’de bir iş yapamayacak mısınız’ diye bir soruyla eleştiren bir yaklaşım ortaya koydu.”
(İHA)