BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.450,30
HABER /  DÜNYA

69 STK Erdoğan için toplandı

Tokat’ta 69 sivil toplum kuruluşundan temsilcilerin katılımı ile düzenlenen programda Başbakan Erdoğan’a destek verildi. <br/>Tokat Belediye...

Abone ol

Tokat’ta 69 sivil toplum kuruluşundan temsilcilerin katılımı ile düzenlenen programda Başbakan Erdoğan’a destek verildi.
Tokat Belediyesi Nikah Salonu’nda, Milli İradeye Saygı Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Platform adına basın açıklamasını Muzaffer Katar, platforma destek veren sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte yaptı. Katar, 17 Aralık 2013 tarihinde başlayan operasyon sürecinin geldiği noktanın artık Türkiye adına endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Bir “yolsuzluk operasyonu” başlığıyla ortaya çıkıp bir anda ülke gündeminin en önemli maddesi haline gelen operasyonların masum bir hukuksal süreç olmadığının ortaya çıktığını ileri süren Katar, “Birbiriyle ilgisi olmayan ayrı ayrı olaylar, aynı anda gündeme getirilerek ülkenin seçilmiş meşru hükümetini sarsmayı ve yıkmayı amaçlayan bir küresel proje adım adım sahnelenmektedir. Son 11 yılda ciddi bir değişim yaşayan Türkiye’ye makas değiştirtmeyi amaçlayan iç ve dış odaklar; Danıştay saldırısıyla, 27 Nisan muhtırasıyla, Gezi provokasyonuyla yakalayamadığı yıkım zeminini, 17 Aralık operasyon süreciyle yakalamaya çalışmaktadır. Küresel güçlerin ‘ezik ve zayıf Türkiye’ projesine hizmet etmeyeceğiz. Bu küresel ihanet projesine taşeronluk yapan içimizdeki işbirlikçi yapıları da asla affetmeyeceğiz” dedi.

"TAM ANLAMIYLA İHANET"
Katar, yaşananları ihanet olarak değerlendirerek, “Hak ve özgürlükler alanında bunca kazanımlar sağlanmışken, memleketimizin doğusuyla batısı bir barış ve kucaklaşma sürecine girmişken, ekonomik göstergeler ve büyüme hızı dünyanın imrendiği bir trend yakalamışken, ülkenin tekerine çomak sokmak, bilmeden yapılırsa gaflet, bilerek yapılırsa kelimenin tam anlamıyla ihanettir. Bu süreçte bugüne kadar sessizliği tercih eden biz sivil toplum örgütleri, kendimizi memleketin huzuru ve kardeşliği konusunda birinci derecede sorumlu hissetmemizden dolayı fitne ateşine odun taşımaktan özellikle geri durmaya gayret gösterdik. Ancak meselenin yolsuzluk olmadığının açıkça ortaya çıkması ve sürecin bir devlet krizine, bir ekonomik krize doğru götürülmek istenmesi üzerine artık bir ‘dur’ deme vaktinin geldiğine karar vermiş bulunuyoruz. Tokat Milli İrade Platformu olarak, bu açıklamamızla birlikte eylem sürecini başlatıyoruz. Memleketimizde oynanan oyunun farkındayız ve millet olarak hiçbir kazanımımızdan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
(İHA)