BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  DÜNYA

ABD eksi 50’yi görecek

ABD’nin kuzey eyaletlerinde 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan soğuk hava dalgasının etkisini artırarak devam etmesi ve hissedilen h...

Abone ol

ABD’nin kuzey eyaletlerinde 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan soğuk hava dalgasının etkisini artırarak devam etmesi ve hissedilen hava sıcaklığının eksi 50 dereceye düşmesi bekleniyor.
Amerikan medyasında yer alan haberlere göre Michigan, Illinois, Kentucky ve Indiana eyaletlerinde, kar fırtınalarına bağlı olarak meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi hayatını kaybetti.
Ulusal Hava Durumu İdaresi (NWS) ABD’nin kuzey ve kuzeydoğu eyaletlerinde hava sıcaklığının hafta sonu eksi 34 dereceye düşeceğini duyurdu. Kurum tarafından yapılan açıklamada bu sıcaklığın eksi 46 ila eksi 51 olarak hissedilebileceği ve hava koşullarının “hayati tehdit” içerdiği uyarısında bulunuldu.
Meteorologlar güçlü esen rüzgârlar nedeniyle derideki ısı kaybının fazla olduğunu, bu nedenle sıcaklığın daha düşük hissedildiğini belirtiyor.
NWS, Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde hissedilen sıcaklığın eski 50 dereceye düşebileceğini açıkladı. Eyalette pazartesi gününden itibaren okullar tatil edildi. Minnesota Valisi Mark Dayton eyalet sakinlerinden dikkatli olmalarını istedi.
(İHA)