BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin Türkçe Olimpiyatlarına sunucu darbesi

Gülen Cemaati'nin son yıllardaki en büyük etkinliği olan Türkçe Olimpiyatlarını son iki yıldır sunan isimden şok açıklamalar geldi.

Abone ol

Beyaz TV Spor Genel Direktörü Ertem Şener, yasaklanan Twitter'ı en iyi kullanan isimlerden biri. Üstelik spor medyasında önemli bir konumda olmasına rağmen, siyasi tweetleriyle gündem yaratan isimlerden biri.

Gezi olaylarından beri Başbakan Erdoğan'ı  ve  hükümeti alenen desteklediği için eleştiri bombardımanına tutulan Şener, sosyal medyadan dertli. Ancak "çok seviyorum, samimiyetine güveniyorum" dediği Başbakan Erdoğan'ı yedirtmeyeceğim diyor.

ERTEM ŞENER RÖPORTAJININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN>>

Şener bir yandan da Gülen Cemaati'nin son yıllardaki en büyük etkinliği olan Türkçe Olimpiyatlarını son iki yıldır sunan isim olarak biliniyor. Ancak Şener bu sene olimpiyatları sunmamak konusunda kararlı.

İnternetHaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile konuşan Şener'e göre arays soğukluk girmesinin tek nedeni Tayyip Erdoğan... İşte Ertem Şener'in anlattıkları:

-Türkçe olimpiyatlarını geçen sene sen sundun. Yine teklif gelirse sunar mısın?

Önceki sene de ben sundum. Ama artık bir teklif gelmez. Bir doku uyuşmazlığı var aramızda artık. Samimi olmaz benim sunmam. Samimiyetle sunmayacağım bir yerde de olamam. Benim için Türkçe Olimpiyatları bitmiştir.

- Niye koptunuz mesela? Geçmişte cemaatle ilişkilerin vardı, profesyonel manada ciddi paralar da kazandırdı sana onlar.

Sağ olsun çok ciddi destek oldular. Özel sunumlar filan. Ama ben onları para için yapmamıştım. Samimiyetten dolayı yapmıştım. 17 aralık itibariyle benim kafamda çok şeyler farklılaştı. Sayın başbakanı çok seviyorum. Üzerinde bir operasyon düzenleniyor. İsmini anmak istemediğim 3 kişi var. O üç kişi ile hizmetin ilişkisi var mı diye sordum, yok dediler.

-Kim onlar?

İsmi bende kalsın. Bilen biliyor. Şimdi okuyanlar da anlar zaten. Ben samimiyetten uzaklaştıklarına inandım. Samimiyetten uzaklaştıları için de böyle bir düşünceye kapıldım. Benim için cemaat defteri kapanmıştır. İçlerinde çok iyi insanlar var. Arkadaşlarım var. Ama baktığım zaman bundan sonra yanyana gelmem doğru olmaz.

- Tek neden Tayyip Erdoğan mı?

Tek neden o. Ben başbakan ne düşünüyorsa, aynı şeyi düşünüyorum; Türkiye ile ilgili olarak. Ben hep Başbakan'ın yanındayım. Yangını söndürmeye giden karınca misali. Kimsenin aleyhinde konuşmam ama Başbakan ne düşünüyorsa öyle düşünüyorum.

ERTEM ŞENER'İN HADİ ÖZIŞIK'A ANLATTIKLARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN>>