BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Cemaatin Demirtaş aşkının ardında ne var?

Cemaat medyasında Selahattin Demirtaş'a dönük ilginin perde arkasını sorgulayan Akşam yazarı cemaatin Kürt siyasetini dizayn etme çabası içinde olduğunu iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı olarak popülaritesini gözle görülür oranda katlayan Selahattin Demirtaş'a dönük medyada oluşan ilgi ilginç iddialara konu oluyor. Başdanışman Yalçın Akdoğan'dan sonra Akşam si yazarı Kurtuluş Tayiz de Demirtaş rüzgarının ardında Erdoğan karşıtı cephenin bir hamlesi olduğunu öne sürdü.

CEMAAT'İN DEMİRTAŞ AŞKI VE KÜRT SİYASETİNİ DİZAYN ÇABASI

Tayiz Cemaat medyasında Demirtaş'a dönük bazı övgülere dikkat çektiği yazısında cemaatin Kürt siyasetini dizayn etme çabası içinde olduğunu iddia etti. Gülen Hareketi'nin Kürt siyasi hareketinde Abdullah Öcalan'a karşı bir insiyatif oluşturmak istediğini savunan Tayiz, Demirtaş'a yönelen ilginin arkasında bu amacın yattığını yazdı. "Demirtaş hakkındaki haber ve yorumlar bu sıralar Fırat Haber Ajansı (ANF)'den çok, cemaatin gazete ve internet sitelerinde yer alıyor." diyen Akşam yazarı "Cemaatin Demirtaş aşkının" perde arkasını sorguladı.

İşte Tayiz'in yazısındaki ilgili bölüm:

ALİ FUAT YILMAZER'İN İTİRAFLARI

Ergenekon ve Balyoz gibi büyük soruşturmaları kurgulayan, Cemaat'in istihbarat şefi Ali Fuat Yılmazer, görevden alındıktan sonra Bugün TV'de Güneydoğu'daki KCK operasyonlarını İstanbul'daki istihbarat laboratuarlarında nasıl organize ettiklerini itiraf etti. Kürt siyasetçilere karşı -kendilerinin deyimiyle- KCK operasyonları adı altında "soykırım" yapan, dağdaki gerilla gruplarına karşı yargısız infaz operasyonları düzenleyerek çatışmaları kışkırtan Cemaat’in, birden bire Demirtaş destekçisi olması bana şaşırtıcı geldi. Cemaat'in konjonktürel bir tutum aldığı veya Erdoğan düşmanlığı nedeniyle Demirtaş'ı desteklediği düşünülebilir. Bu ihtimali de elbette sorgulamak, gözardı etmemek gerekiyor. Demirtaş'ı da burada zan altında bırakmamaya dikkat edelim.

MEHMET KAMIŞ'IN YAZISINDAKİ ŞİFRELER

Burada asıl kaygımız "doğru" ve "gerçeği" öğrenmek olmalı. Ancak benim izlenimim, Cemaat'in Demirtaş aşkının, Erdoğan düşmanlığından daha çok, Kürt siyaseti içindeki Öcalan karşıtlığına dayandığı yönünde. Mehmet Kamış'ın yazısındaki şu satırlar bence bu gerçeğin açık ipuçlarını veriyor: "Pervin Buldan ve bazı isimlerin dillendirdiğine bakılırsa en azından çözüm sürecinin devam etmesi için ikinci turda oylar Tayyip Erdoğan’a verilecek. Abdullah Öcalan’ın isteğinin de bu doğrultuda olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil. Fakat Selahattin Demirtaş’ın getirdiği çok önemli temel eleştiriler, haklılığını ve varlığını korumaya devam edecek."  

KÜRT MAHALLESİNDE ÖCALAN DÜŞMANLIĞI YARATMAK

İmralı ile çözüm süreci üzerinde anlaşıldığı günden bu yana Amerika ve derin devletin yeni sürümü olan Cemaat'in Kürt siyaseti içinde Öcalan karşıtı bir çizgiyi açığa çıkarma, geliştirme, etkin kılma mücadelesini hızlandırdığını gösteren çok güçlü veriler var. Bu kapıyı Cemaat'in "seküler" uzantısı konumundaki gazeteci-yazar takımıyla birlikte uzun bir süredir zorluyorlar. Kandil ve Diyarbakır'da önemli Kürt siyasetçilere karşı son iki yıldır birebir markaj uyguluyorlar. KCK operasyonlarıyla Kürt sokağını çok sayıda paralel elemanla takviye ettiklerinden de benim şüphem yok. Kürt siyasetini kontrol etmek ve yönlendirmek istiyorlar. Son iki yıldır Kürt mahallesinde Öcalan karşıtlığını geliştirmek için büyük çaba gösterdiler.  

MESELE SALT ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI DEĞİL

Bu anlamda HDP adayı Demirtaş'ı "lider" ilan etmelerinin ve adaylığını desteklemelerinin nedeni de salt bir Erdoğan düşmanlığı değil, bundan fazlasıdır.