BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin 10 kişilik kahhar duası

Cemaatin Kahhar duası okuduğu 10 kişilik listede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da varmış.

Abone ol

Zalimlerin kahrolması için yapılan kahhar duası şu sıralar cemaat mensuplarının favori duası mı oldu?

DİĞER 9 KİŞİ KİM?

Cemaatin 10 kişi için kahhar duası yaptığı iddia edildi. Kamuoyu duası edilen isimleri merak ediyor. Eğer böyle bir liste varsa Başbakan Erdoğan'ın ilk sırada olduğuğuna şüphe yok. O halde geriye kalan 8 kişi kim?

Bu ilginç gelişmeyi aktaran ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu. Bakanın iki günlük yurt dışı temaslarına katılan Star si yazarı , Davutoğlu'nun o sözlerini köşesine taşıdı.

(...)Bakan’ın içerdeki gündemle ilgili duygularını anlatayım mı:

- Böylesini tahayyül edemezdim. Afrika’da “Başbakan’a büyü yapılmış” teması işleniyor, Brüksel’de insan hakları diyor.

10 kişi için “Kahhariye” okunduğunu, içinde kendisinin isminin de zikredildiğini söylerken hüznünü tarif etmek imkansız.

Ne diyelim."

EL-KAHHAR: KAHRETMEYE MUKTEDİR OLAN

EL-KAHHAR ismi iki tarafı da keskin bir kılıç gibidir. Bu nedenle haksız yere okuyan kimse kendisini mahveder. Yapılan beddua hadislerde anlatıldığı gibi, gökyüzüne çıkar ve hedefini arar. Şayet bulamazsa sahibine geri döner. Bu nedenle önce okunacak kimsenin önce ıslahı için dua edilir. Eğer ıslahı mümkün değilse Allah’a havale etmek en doğrusudur. Kahrını istemek yapılacak en son iştir. 

GECE YARISI OKUTULUR

Gece yarısı ve güneş doğarken zikredenler düşmanlarına galip gelirler. Ve düşmanın zulmünden kurtulur. Mazlumlar, üzerlerindeki zulmün kaldırılması için bu isme sığınıp  zikrine başvururlar.