BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.411,42
HABER /  MEDYA

Cemaati taşlamayan paralelci olsun!

Hükümet ile Cemaat arasındaki savaşta artık her yol mübah hale geldi. Dün 'Lütfen Hocam' diye el etek öpenler bugün Cizvit Papazı diyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - Bugüne kadar Türkiye'nin hiç tanık olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Muhafazakar bir partiyle dini bir örgüt eşi benzeri görülmemiş bir savaşın tarafları oldu.

Dün 'Cemaat ile AKP' savaşacak diyenlere 'fitneci' deniyordu, bugün savaşta taraf olmayanlara ya 'darbeci' ya da 'paralelci' deniyor.

En akıl dışı manzara ise savaşın cephelerinde yaşanıyor. Hükümete yakın medyanın 'savaşta herşey mübah' anlayışı ile başlattığı 'cemaat taşlama' oyunu dimağları kurutuyor.

Durumun vahimliğini bugün Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan köşesinden aktarıyor. Dün Cemaat cici diyenlerin bugün geldikleri noktaya bakın;

"MAŞALLAH! Ne de çok şey biliyorlarmış “Cemaat” hakkında...
Döktürüyorlar resmen: Hacısı da döktürüyor, hocası da döktürüyor. Âlimi de döktürüyor, zalimi de döktürüyor. Saygını da döktürüyor, şebeleği de döktürüyor.

DÜN ELİNİ AYAĞINI ÖPÜYORLARDI BUGÜN...

(...) Daha dün “Hocam... Muhterem Hocam... Lütfen Hocam... Elini ayağını öpeyim Hocam...” diye yakarış mektupları yazdıkları Hoca’ya bu zamana kadar hiçbir Kemalist’in demediklerini diyorlar.
“Cizvit papazı” diyorlar... “Opus Dei” diyorlar... “Tapınak Şövalyesi” diyorlar.

Dün “kardeşlerimiz” diyorlardı, bugün düşmanlarına bile söylemediklerini söylüyorlar.
Dün “Acaba hükümet ile Cemaat’in arası mı açılıyor” diye soranlara “Kes sesini fitneci” diyorlardı, bugün fitneyi geçtim, ağız dolusu sövüyorlar.

*DAĞITACAĞIZ CEMAATİ ANTLARI

“Gülen Hareketi ile ilişkimiz hasbilikle, muhabbetle ve aynı ulvi amaca yönelmekle yoğrulmuştur, bu gerçeği bilmeyenler yanlış hesap yaptıklarından hep hayal kırıklığına uğrarlar” diye yazıyorlardı. Bu yazdıklarının mürekkebi bile kurumamışken bugün “Dağıtacağız bu Cemaat’i” diyerek ant içiyorlar.

Dün “Allah senden razı olsun Fethullah Gülen Hocam... Yaptığınız hizmetler unutulmaz... İslam’ın gür sesini yedi iklim dört bucağa duyurdun...” diyorlardı.
Bugün “Cemaat evlerinde Kuran yerine İncil okunuyor” diyorlar.

DÖNÜP BAKMADIKLARI AVCI BAŞTACI OLDU

Düne kadar “Türkçe Olimpiyatları”nda stadyumun en mutena köşesinde konuşlanmak için can atanlar, bugün hiç utanmadan “İki siyahi ile üç çekik gözlü çocuğa ‘Kâtibim’ türküsü söylettiniz diye adam mı oldunuz lan” diye posta koyuyorlar.

Daha düne kadar “Cemaat” aleyhinde kitap yazdı diye hapislere tıkılan ve 17 Aralık’a kadar dönüp de bir kere bile yüzüne bakmadıkları Hanefi Avcı’ya şimdi “potansiyel emniyet genel müdürü” muamelesi çekiyorlar.

CEMAAT TAŞLAMA OYUNU

Bir linç şenliği başlatmış durumdalar, bir infaz ayinine girişmiş durumdalar.
Lince ortak olmayanlara “darbeci”, infaza katılmayanlara “paralelci” diyorlar.
Kendi kurdukları “Cemaat taşlama” oyununa, istedikleri tarzda katılmayan kim varsa infaz ediyorlar.

Üstüne gitmenin, kara propaganda yapmanın, komplolar kurmanın, zayıflatmaya çabalamanın, kampanya sürdürmenin, tezvirata boğmanın, iftira atmanın bile bir adap erkânı vardı.
Artık yok.

AHMET HAKAN YAZILARI