BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,64
ALTIN 2.393,12
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Gül’den muhalefete HSYK daveti<br/>Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK Yasası’nda...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Gül’den muhalefete HSYK daveti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK Yasası’nda değişiklik öngören teklifle ilgili muhalefet partileri liderleriyle görüşecek.
*

Hukukçularla bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hukukçular ve bazı gazete ile televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, “Yargısı bağımsız olmayan bir ülkenin demokrasisi her zaman tartışılacaktır. Bu kadar temel bir düzenlemenin Bakanlar Kurulu’nda görüşülmeden bir teklif olarak parlamentoda görüşülmesi bile başlı başına bir ayıptır” dedi.
*

Başkenti kapattılar
Tayland’ın Başkenti Bangkok’ta Başbakan Yingluck Shinawatra’nın istifasını isteyen on binlerce gösterici toplandı. Erken seçimi reddeden gruplar, çeşitli bölgelerde eylem başlattı. Sloganlar atan ve afişler taşıyan protestocular, birçok yol ve kavşağı trafiğe kapattı.
*
Feci scooter kazası
Bu görüntüler Tayvan’dan. Hızla gelen scooter, yan yolda ilerleyen aracı fark etmeyince ortalık savaş alanına döndü. Otomobile hızla çarpan scooter sürücüsü savrularak yere yığıldı. Bu sırada adeta uçan scooter ise yolun karşısına geçmek için bekleyen yaşlı kadına çarptı. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadın hayatını kaybederken, feci kaza güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
(İHA)