BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.388,53
HABER /  DÜNYA

Davet doğru bir adım

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Köşk’e çıkacaklarını belirterek, "Doğru bir adım olm...

Abone ol

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Köşk’e çıkacaklarını belirterek, "Doğru bir adım olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda muhalefetin görüşlerini alıyor olması önemlidir. Umut ediyorum ki adil bir yargı düzeni oluşturulması konusunda Sayın Cumhurbaşkanı’nın almış olduğu insiyatif fayda getirir" dedi.
Selahattin Demirtaş Silivri’de KCK Basın davasını izledikten sonra açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefet partilerini Köşk’e davet etmesini değerlendirerek, "Saat 18.00’da Çankaya Köşkü’ne çıkarak Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz. Doğru bir adım olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda muhalefetin görüşlerini alıyor olması önemlidir. Biz de HSYK ve son süreçte yaşanan yargı ile ilgili tartışmaları sayın Cumhurbaşkanı ile tartışacağız. Umut ediyorum ki adil bir yargı düzeni oluşturulması konusunda sayın Cumhurbaşkanının almış olduğu inisiyatif fayda getirir. Hem eleştirilerimiz var HSYK düzenlemesine hem de önerilerimiz var bunu paylaşacağız" dedi.
KCK yargılamalarının meşruiyetini kaybettiğini söyleyen Demirtaş, "Umut ediyorum ki bu mahkemeler de hemen yargılamayı durdurur ve parlamentoda da gecikmeden özel yetkili mahkemeleri kaldıran yasal düzenleme yapılır. HSYK düzenlemesi bununla birlikte olursa anlam ifade edebilir. Sayın Cumhurbaşkanı’na bütün görüşlerimizi ifade edeceğiz" ifadelerini kullandı.
(İHA)