BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19
HABER /  DÜNYA

Anıtkabir’i ziyaret ettiler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6. Büyükelçiler Konferansı’na katılacak olan büyükelçiler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. <br/>Asla...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6. Büyükelçiler Konferansı’na katılacak olan büyükelçiler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.
Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e gelen Bakan Davutoğlu ve büyükelçiler, daha sonra Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Davutoğlu ve büyükelçiler, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Davutoğlu, deftere şunları yazdı:
“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, bütün mazlum devletlere şartlık eden ve milletimizin kahramanlık destanı yazdığı İstiklal Savaşı’nın ardından kurulan cumhuriyetimizin bütün büyükelçileri ile birlikte bir kez daha huzurunda bulunmanın gururu içerisindeyiz. Bu yıl 6’ncısını düzenlediğimiz Büyükelçiler Konferansı vesilesiyle dış politikamızın kazanımlarını ve bizlere miras bıraktığın ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi rehberliğinde atmaya devam edeceğimiz adımları değerlendirme fırsatı bulacağız. Sağlam temeller üzerinde her gün büyüyen cumhuriyetimiz güçlü demokrasi, dinamik ekonomisi ve etkin diplomasiyle bugün küresel dönüşüm ve gelişmelerin odağında yer alan bir ülke konumundadır. Bu güçlü birikime dayalı özgüvenle genişleyen ufkumuz bizleri ve şanlı bayrağımızı eskiden uzak coğrafyalar olarak addedilen kıtalara ve bölgelere taşımıştır. Tüm dünyayı kapsayan ve 221 dış temsilciye ulaşan diplomatik ağımız bizlere küresel barış, istikrar ve refahın tesisine daha fazla katkı yapma imkanı vermiştir. Dışişleri camiasında büyük sorumluluğun müdrik mensupları olarak özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi daha parlak bir geleceğe taşımak için sarsılmaz bir irade ve azimle çizilmiş köklü hedefler doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz. Bu düşünce ve duygularla aziz hatıran önünde minnet ve saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun.”
(İHA)