BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  MEDYA

Cemaate kamikaze yaptıran 2 iddia

Yazar Ali Bayramoğlu, 17 Aralık operasyonundan sonra siyasi misyon üstlenen cemaatin bedel ödeyeceğini yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak si yazarı , bugünkü köşesinde cemaatin neden kamikaze (intihar) hareketi yaptığına dair iki iddiayı gündeme getirdi.

17 Aralık operasyonu sonrası iktidar partisine karşı sert muhalefet yürüten cemaat bedel ödeyecek mi? Bu soruya yazar Ali Bayramoğlu, yazısında "Evet, 'siyasi güç' tarifinin geri dönüşü yoktur ve cemaat bu açıdan bir bedel ödeyecektir." diye cevap verdi. 

CEMAATİN DİRENCİNİ KIRACAK ZAYIF NOKTALAR

Bayramoğlu, dini cemaatlerin tarihe dirençli olduğunu yazan Bayramoğlu, Gülen cemaatin geleneksel dini dokulardan farklı 'şirket' yapısı, gelenekten çok kurucusuna dayalı gücü, Türkiye'deki diğer İslami grupların mesafeyle yaklaştıkları geçmişi, bu direnci kıracak zayıf noktalar olduğunu yazdı

Bedelin başka kalemlerinin olması da muhtemel olduğunu yazan yazar, önce şu soruyu sordu:

"Hükümeti 7 Şubat 2012 ve özellikle 17 Aralık 2013'te gafil avlayacak kadar kuvvetli, böyle bir yapı, neden böyle bir anda, neden böyle bir 'kamikaze' hareketi yapmıştır?"

CEMAAT ERDOĞAN'IN DEVRE DIŞI BIRAKILACAĞINA İNANMIŞTI

Kamuoyunun merak ettiği bu soruya yazar, iki iddiayı köşesine taşıyarak cevap aradı.

(...)İlki malum, cemaat mevcut ulus ötesi yapısıyla ve Türkiye'deki etkili örgütlenmesiyle başka 'güçler' tarafından kullanılmaktadır. Bu iddiaya göre ABD'deki neo conlar ve İsrail istihbaratı olağan şüpheliler arasındadır.

İkinci iddiaya göre cemaat 17 ve 25 Aralık baskınlarıyla hükümete, özellikle başbakana altından kalkamayacakları kadar ciddi bir zarar vermeyi hesaplamıştı. Asıl hedef başbakandı. Tayyip Erdoğan'ın 'terör örtügü liderliği'ne kadar giden bir iddianame çerçevesinde devre dışı bırakılacağına cemaat inanmıştı.

Başarılı olamadılar.

Hangi iddia geçerli olursa olsun (belki ikisi birarada) 17 Aralık cemaat hamlesi, hem cemaat hem hükümet açısından ağır yara almayla sonuçlanmış ve siyasi hayat açısından yeni bir sayfa açmıştır."