BIST 10.166
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.405,18
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan Yavaş'a zor soru!

Mansur Yavaş, Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. İşte Yavaş'ın neden CHP sorusuna verdiği o cevap;

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş suskunluğunu Ahmet Hakan'a bozdu. "CHP'den neden aday olduğu" sorusuna cevap veren Yavaş, farklı partilerden teklif geldiğini; en son Demokrat Parti ile görüştüğünü ancak bir şekilde bunun engellendiğini söyledi. Yavaş, son dönemde eski konuşmalarından oluşan bazı kasetlerin gündeme getirildiğini ifade ederek, son 10 yılına bakılması gerektiğini, kazanması halinde de parti rozetini çıkararak Ankaralının başkanı olacağını söyledi.

Ankara'da seçim yarışı, adayların projelerini açıklamalarıyla birlikte giderek hareketleniyor. CHP'den adaylığı bir hayli tartışılan Mansur Yavaş, uzun süren suskunluğunu Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de bozdu.

AHMET HAKAN O YAZIYI HATIRLATTI

Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, Vatan gazetesi Ankara temsilcisi Murat Çelik ve Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer'in de katıldığı programda ilk soru Ahmet Hakan'dan geldi. Daha önce kaleme aldığı bir köşe yazısından alıntı yapan Ahmet Hakan, Yavaş'a "kendisine koltuk için partisini değiştirmeyeceğini bu nedenle de CHP'den aday olmayacağı" yönündeki sözlerini hatırlattı. 

"MHP'NİN ADAYINI BEKLEDİM"

Ahmet Hakan'a aynı görüşmede, toplumda çok fazla kutuplaşma olduğunu bu nedenle taraf olmak istemediğini söylediğini hatırlatan Yavaş, Eylül ayında yapılan tüm anketlerde kendi isminin çıktığını bu nedenle de MHP'nin adayının açıklanmasını beklediğini söyledi. İşte Yavaş'ın neden CHP'den aday olduğunu anlatan o sözleri;

"Ankara'ya ilişkin anketler yapılırken, Ankara'da benim MHP'den aday olmam halinde belediye başkanlığını kazanacağım yönünde bir sonuç ortaya çıkmıştı. Ben o tarihte, belediye başkanı adayı yapar mı diye bekledim. O süreç içerisinde kendi adaylarını belirlediler. Bir de tabi ki benimle ilgili bir açıklama yapıldı, o şahsiyetle bir ilişkimiz yoktur diye. Ben bunun üzerine küçük partilerden birisinden aday olmak istedim. Ankara'da o dönem içerisinde iki önemli ihtiyaç ortaya çıktı. Bunlardan ilki benim büyükşehir adayı olmam konusundaydı.

"AK PARTİ'DEN TEKLİF GELDİ"

Biz Demokrat Parti ile o dönemde görüşmeye başladık. Bu arada buradan söylemem gerekiyor ki AK Parti dahil tüm partilerden adaylık teklifi geldi. AK Parti'nin ki ilçe belediye başkanlığı konusundaydı. Biz ısrarlı biçimde küçük partiden aday olalım ve kutuplaşma da taraf olmayalım istiyorduk.

"GÖKÇEK ADAYLIĞI ENGELLEDİ"

Demokrat Parti, eski ANAP binasının yanındaki arsayı müteahhite vermiş, buranın inşaat ruhsatını da almış. Tam bu dönem içerisinde bir Melih Gökçek bir twit attı. Gökçek twit'inde "Geçen seçim önemli oranda oy almış bir ismi İstanbul'un baronları, küçük partiden aday yapmak istiyor. Benim oylarımı bölmek istiyor, çok büyükte paralar dönüyor. Ben de merak ediyorum" diye yazmış. Beni kastediyordu bu yazısında. Derken iki üç gün sonra Belediye Meclisi'nden bir karar alarak, Demokrat Parti'nin o arsasını "eğitim ve kültür" alanı yapıp, işi sabote etti. Demokrat Parti, oradan elde ettiği parayla seçimi finanse edecekti. Bizim böyle seçimi finanse edecek bir paramız yoktu.

"GÖKÇEK'TEN ANKARA'NIN KURTULMASI ZORUNLU"

Kapı oradan da kapanınca, bunu zorunluluk olarak düşünmüyorum ama iki tane zorunluluk ortaya çıktı. Bunlardan ilki Melih Gökçek'ten Ankara'nın kurtulmasıydı. İkinci olarak Mansur Yavaş'a böyle bir talep var. Üstelik belediye imkanları kullanılarak, hep önünüz kesiliyor. Bu kadar tesadüf olur mu? İki gün önce twit atacaksınız ardından da Demokrat Parti'nin sizin seçim kampanyasını finanse etmek için kullanacağı arsa ani bir kararla bir şekilde satışının önüne geçiliyor. 

"ANKETLER YAPILDI"

Daha sonra ki süreçte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanıyla görüştük. Tekrar bir anket yapıldı ve sonra bu kutuplaşmanın benim ismim üzerinden engelleneceği görüşü ortaya çıktı. Adaylığımız da böyle gerçekleşti. MHP, bizi aday göstermeyince ve diğer tüm partiler de teklif getirince açıkçası herkesin kabul ettiği bir isim haline geldim.