BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cemaat yazarından PKK bombası

Gültekin Avcı, PKK'nın 20 bin kalaşnikof dağıttığını ve güçlendiğini iddia etti.

Abone ol

Öcalan'ın yakalanma yıldönümü olan 15 Şubat protestolarında çıkan olayları analiz eden cemaate yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı'dan bomba iddialar. Eski savcı Avcı PKK'nın çözüm süreci sayesinde artık güçlendiğini söyledi.

20 BİN KALAŞNİKOF DAĞITILDI

Avcı, "KCK tüm il ve ilçelere yayıldı. Örgütsel sistematiğini kurdu. Egemenlik hakkı olarak vergi alıyor. Asker ve polis direndiğinde onları evinizin penceresinden şöyle vuracaksınız falan diye milis eğitimi yapıldı. Askere ve polise size ateş açılmadıkça karışmayacaksınız talimatı verildi. Ve halka ve milis güçlere 20 bin kalaşnikof dağıtıldı. Bunu devlet biliyor. Karışmadı ses çıkarmadı." diyerek, PKK'ya yapılan silah desteğinden bahsetti.

20 YIL SAVAŞABİLECEK GÜÇTELER! 

Doğu illerinde yapılan PKK ve KCK toplantılarında konuşulanlarsa çözüm sürecinde nerelere geldiğinin göstergesi olduğundan bahseden eski savcı, "Bu çözüm süreci dediğiniz her akşam her ilçede her ilde gerçekleşen KCK ve PKK toplantılarında artık şunları duyuyoruz: 'Artık 20 yıl savaşabilecek güce sahibiz. Başbakan demek Kürdistan demektir. Aman Başbakan'a zarar gelmesin.' diye konuştu..

Avcı, son dönemde terör örgütü PKK'nın bölgede çok güçlendiğini, "Şehit cenazesi gelmiyor. Tabi şehit cenazesi gelmez. Çünkü PKK faaliyetleri tamamen bu şekilde serbest bırakılırsa elbette şehit cenazesi gelmez. Keşke şehit cenazesi gelmemesinin, şehitler için gözyaşı dökmememizin ki iyi bir şey bu ama bunun bedeli keşke Güney Doğu'yu PKK'ya terk etmek, PKK'nın faaliyetlerine terk etmek olmasaydı." ifadeleriyle anlattı.

Gültekin Avcı, PKK ve KCK toplantılarında yapılan planların amacının özerklik ve bölünme olduğunu şu sözlerle vurguladı:

"Birinci süreç: yerel seçim süreci özerkliği tamamlamamız lazım. Millet vekilleri seçimine kadar da Kürdistan'ı kurmamız lazım. Çünkü tüm silahlı yapıyı hazırlamışlar. Korucuların yüzde 85'ini yanlarına çekmişler. Neticede ne olacak biliyor musunuz? Suriye'deki PKK-PYD kantonları. Yerel seçimlerden sonra Türkiye'de ilan edilecek özerk şehirlerle birleştirilecek."