BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cemaat- Ak Parti kavgası kitap oldu

Cemaat – Ak Parti tartışmaları edebiyat dünyasını da hareketlendirdi. Konuyu işleyen ilk kitap Hedefteki Cemaat raflardaki yerini aldı.

Abone ol

Cemaat – Ak Parti tartışmaları gündemdeki yerini korurken Yazar İsa Yılmaz, komplo teorileriyle yılan hikayesine dönüştürülen tartışmalara ışık tutacak, akıllardaki şüpheleri giderecek bir çalışmaya imza attı.

Yılmaz, son kitabında Cemaat’in geçmişini kaleme aldı. Hangi askeri darbeden Cemaat nasıl etkilendi? Acaba yok edilmek istenen Cemaat her seferinde nasıl oldu da Türkiye sınırlarını aşıp 170 ülkeye ulaştı? Cemaat’in bilinmedik sırları nelerdi?

Kitabı yazmadan önce Hakkari’ye giden ve PKK’nın Cemaat’i neden istemediğini yakından gören Yazar, kitabında Ak Parti – Cemaat kavgasını tetikleyen dershaneler konusunu, Kürt Sorunu ile olan bağlantısını Güney Doğu izlenimleriyle aktarıyor.

hedefteki-cemaat20140107042103.jpgCemaat – PKK çatışmasının Cemaat- Ak Parti çatışmasına nasıl dönüştürüldüğünü örnekleriyle açıklayan Yılmaz, süreç sonunda kimin kazanıp, kimin kaybedeceğine dair tahminlere yer veriyor.

HEDEFTEKİ CEMAAT

Defalarca sürgün edilen Bediüzzaman'dan sonra bayrağı Fethullah Gülen devraldı. Her askeri darbede ilk hedef olarak Cemaat seçildi. Her defasında yok edilmek istendi, ama bu arada Cemaat dünyanın yaklaşık 170 ülkesine Aleperenlerini gönderdi. Türk Okullarıyla Türkçeyi dünyaya duyurdu. Türk milletinin bu yeni dirilişi dışarıdan ziyade içeriden durdurulmaya çalışıldı. Askeri darbelerle yok edilemeyen Cemaat, Ak Partinin dershaneleri kapatma operasyonuyla karşı karşıya kaldı. Darbecilerin yapmak istediğini acaba bu sefer kendi yol arkadaşları mı yapacaktı? Fişlemeler yapılmış, kayıtlar tutulmuş, MGKda imzalar atılmıştı.

Ve sorular:

 -Ahmet Şık ve Nedim Şener Cemaate dokunan yanıyor imajı verilmek için mi tutuklanmıştı? Ak Parti bir taşla iki kuş mu vuruyordu?

 -İran ajanları Başbakanlıkta ne arıyordu? Ak Parti İrandan neden vazgeçemiyordu? Kara para olayıyla bunun bir bağlantısı var mıydı?

 -Cemaatin üzerine yıkılmak istenen PARA-lel devlet kimin kasasından çıktı?

 -Suçlarını örtmek için Cemaati suçlayan Ergenekonculardan sonra hükümet Yolsuzluk Operasyonunu örtmek için yine Cemaat mi kullanılacaktı?

-Müslüm Gündüz ile Fadime Şahin olayındaki sır bağlantı hangi gazeteciydi? Akit gazetesiyle bağlantısı neydi?

-Taksim olayları bir darbe girişimi miydi?

-Bu süreçte Ak Partinin hiç mi suçu yoktu?

-51 insanın hayatına mal olan Reyhanlıdaki patlamalar MİT tarafından önceden biliniyor muydu?

-Başbakan imzalı MGK kararlarında Cemaati bitirmek için ne kararlar alındı? MİT fişlemeleri için Başbakan kimi suçladı?

 -Taksim olayları neden Çarşı Grubunun üzerine yıkılmak istendi? UEFA'nın kulüplere kestiği cezayla Gezi'nin bir ilişkisi var mıydı?

 -İran asıllı Rıza Zerrab ile bakan oğulları neden tutuklandı? Yolsuzluk operasyonunun arkasında kim vardı?

 -Ve acaba Kuran-ı Kerim bu olaylarla ilgili ne söylüyordu? Olaylar Ak Partiye ceza olarak kesilen ilahi bir ikaz mıydı?

-Uzanlar için çalışan hangi gazeteci şüpheli bir şekilde öldürüldü? Cinayetin ardındaki sır neydi?

-Yılmaz Özdil, Uzanlar için ne tür haberler yapmıştı?

Tüm parçaların bir araya getirildiği bu kitapta merak ettiğiniz birçok soruya cevap bulacaksınız.