BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  GÜNCEL

Cem Uzan 2 milyar dolarlık davayı kazandı ÇEAŞ ve Kepez elektrik

Türkiye'de yolsuzluk suçundan ceza alan ama sığınmacı olarak Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın mal varlıklarına el konulması için Türkiye'nin açtığı davada Fransız mahkemesi, Cem Uzan'ı haklı buldu.

Abone ol

TÜRKİYE'de yolsuzluk suçundan ceza alan ancak kaçtığı Fransa'da sığınmacı olarak yaşayan Cem Uzan'ın mal varlıklarına el konulması için açılan davada hakim,Cem Uzan'ı haklı buldu. Dava sonucunda Uzan'ın geçici olarak el konulan varlıkları kendisine iade edilmesi gerekse de, karar TMSF avukatı Jacques-Alexandre Genet tarafından temyize götürüldüğü için hemen uygulanmayacak.

2017'DE PARİS'TEKİ EVİ BASILMIŞTI... Euronews'in haberine göre, 2017'nin ağustos ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından görevlendirilen bir Fransız icra memuru, Uzan'ın Paris'teki evine baskın yaparak kasalarını zorla açmıştı.

2.1 MİLYAR DOLARLIK ÇEAŞ VE KEPEZ HİSSESİ... Fransız icra memuru huzurunda açılan Cem Uzan'a ait kasadan, kendisine ait 2,1 milyar dolar değerinde hisse senedi çıkmış ve bunlara el konulmuştu. Uzan'ın avukatı Matthias Pujos, söz konusu hisselerin büyük kısmının ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait olduğunu belirtti.

MAHKEME İPTAL ETTİ İKİNCİ İCRA İLE YENİDEN ALINDI... Mahkeme el konulmayı ilk aşamada iptal etse de Ankara, başka bir icra memuru aracılığıyla hisseleri tekrar almıştı. Salı günü verilen hakim kararında Uzan haklı bulunarak el konulma tedbirine son verildi.

HACİZ MEMURUNA DAVA AÇTI... Avukat Pujos, "Bu, Türkiye'nin mahkeme prosedürleri üzerinde uyguladığı taciz stratejisine son veren çok önemli bir zaferdir." açıklamalarında bulundu. Avukat ayrıca icra memuru hakkında özel haneye tecavüz ve hırsızlık suçlamalarıyla geri dava açtı.

18 YIL HAPİS, 4.' MİLYAR DOLAR PARA CEZASI ALMIŞTI... İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 yılında Cem Uzan'a nitelikli zimmet suçuyla 18 sene 5 ay hapis ve yaklaşık 4 milyar 400 milyon TL adli para cezası vermişti. Yargıtay söz konusu kararı 2015 yılında onamıştı.