BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten Milli Gazete'nin manşetine yanıt

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Milli Gazete'nin o manşetine yanıt verdi

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada "Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur" demesine üzerine Milli Gazete'den sert bir cevap gelmişti.

HADİ ORDAN MANŞETİ

Milli Gazete, AK Parti kongresinden sonraki gün çıktığı manşetle, Erdoğan'a Erbakan'ın sözüyle HADİ ORADAN diye seslenmişti.

AK PARTİ'DEN YANIT GELDİ

Milli Gazete'nin o günkü manşetine AK Parti adına parti sözcüsü Hüseyin Çelik'ten ilk kez yanıt geldi.

TRT Haber'de soruları yanıtlayan Hüseyin Çelik, Milli Gazete'nin AK Parti yöneticilerine yönelik ithamlarının olumsuz olduğunu belirterek "Herkes kimin milli kimin gayri milli olduğunu bilir" dedi.

"Bizim halkımız millikten mi çıktı ki Saadet Partisi'nin oyları bu kadar düştü" diye soran Çelik başta Başbakan olmak üzere, AK Parti içinde yer alan birçok kişinin Milli Görüş'ten geldiğini ve bunda garip bir şey olmadığını belirtti.

OSMANLI ÖRNEĞİ

Öte yandan Çelik, AK Parti'nin kuruluş felsefesini Osmanlı devlet yapısına benzeterek "Osmanlı da başka beyliklerin biraraya getirilmesiyle kurulmuş, aralarında birçok beyliği barındırmıştır, AK Parti'nin yapısı da buna benzer" sözleriyle Osmanlı'dan örnek vererek Milli Gazete'ye cevap vermiş oldu.