BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten Esed'e zor soru

Beşşar Esad’ın Türk uçakları ile ilgili açıklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’ten cevap geldi...

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “Türk keşif uçağı İsrail uçaklarının daha önce 3 kez kullandığı koridoru kullanıyordu” açıklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’ten cevap geldi. Çelik, “Türk uçakları, İsrail uçaklarının kullandığı hava koridorunu kullanıyorsa, şimdiye kadar koridordan uçan kaç tane İsrail uçağına müdahale ettiniz?” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakırözer'e verdiği röportajda, “Silahsız Türk RF-4E keşif uçağını İsrail uçaklarının daha önce 3 kez kullandığı koridoru kullanıyordu. Radarlarımızda görmediğimiz ve bilgi de verilmediği için askerler düşürdü. Türkiye’ye ait olduğunu düşürdükten sonra öğrendik. Yüzde yüz keşke düşürmeseydik” diyen Esad’a Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan cevap verdi. Çelik, kendi hesabından şunları kaydetti:

Esad'a sormak gerekir, Türk uçakları, İsrail uçaklarının kullandığı hava koridorunu kullanıyorsa, şimdiye kadar koridordan uçan kaç tane İsrail uçağına müdahale ettiniz? Bırakın müdahaleyi, İsrail uçaklarına radar kilitlemesi yapabiliyor musunuz? Halk istemezse giderim diyorsunuz, uluslararası gözlemcilerin önünde hür ve serbest seçimlere gitmeye hazır mısınız?

Çelik, son olarak Esad meselesinde koyulan tavırların artık bir ahlak ve insanlık sınavı olduğunu söyledi.