BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik Iraklı öğrenciyle Kürtçe konuştu

AK Parkili Hüseyin Çelik, Türkçe Olimpiyatlarına katılan Iraklı öğrenciyle Kürtçe konuştu

Abone ol

Türkçe Olimpiyatları çocuklarının son durağı AK Parti Genel Merkezi oldu. Genel Merkez'de çocukları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik karşıladı. Kuzey Irak'lı Saya Latif'in Kürt olduğunu öğrenen Çelik, Kürtçe konuştu. Saya'nın babasının ne iş yaptığını soran Çelik, ailesine selam söylemesini istedi.

Olimpiyat çocukları HSYK'nın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret etti. Günay, olimpiyatları her zaman takip ettiğini ve gördükleri karşısında göz pınarlarının dolduğunu söyledi:

"Türkçenin dünyaya tanıtılması konusunda en etkin çalışmalardan birisi bu yürekten alkışlıyorum. Geçtiğimiz yıllarda dünyanın önemli büyük ülkeleri bu tür çalışmaları yapıyordu. Bu ülkeler dillerini, kültürlerini öğretmek için okullar, kolejler hatta üniversiteler açmaya çalışıyordu. Biz de bunları gıptayla, biraz da kıskanarak izliyorduk. Nihayet biz de bir büyük medeniyet olmanın gereklerini yerine getirmeye başladık, biraz gecikmiş de olsa. Biz de engin ve derin Türkiye kültürünü ve Türkçeyi dünyanın her tarafına taşımaya çalışıyoruz. Orada dostlar ediniyoruz, Türkiye'nin dostları oluyor. Bir kez daha emek veren herkesi yürekten kutluyorum."

Günay, İzmir'in EXPO fuarını kaybetmesi ile ilgili olarak da, "Biz yeniden 2020'de EXPO'ya adayız, daha büyük bir coşku ile Türkiye'ye getireceğiz EXPO'yu. Bundan 9 yıl sonra sizler de ülkenizin genç mimarları, avukatları olacaksınız. Biz hepinizi bekleyeceğiz, yeniden bu sevinci bizimle paylaşmanız için." diye konuştu.

HÜSEYİN ÇELİK SAYA İLE KÜRTÇE KONUŞTU

Çocukların son durağı AK Parti Genel Merkezi oldu. Genel Merkez'de çocukları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik karşıladı. Çelik'in çocuklarla diyaloğu da sıcak bir ortamda gelişti. Tek tek çocuklarla ilgilenen Çelik, soruları ile çocukları tanımaya çalıştı.

Kuzey Irak'lı Saya Latif'in Kürt olduğunu öğrenen Çelik, Kürtçe konuşmaya başladı. Saya'nın babasının ne iş yaptığını soran Çelik, ailesine selam söylemesini istedi.

Çocukları dinleyen Çelik, Türk okullarının kuruluş mantığının şimdiki Türkiye'nin dış politikası ile uyuştuğunu belirtti. Tüm ülkelerin önemsendiğini ve bu yönde politika yürütüldüğünü aktaran Çelik, okulların da tüm dünyada sevgi ve barışın temsilcileri olduğunu aktardı. Çelik, çocukların Türk dostu olarak yetişeceğini ve uluslar arası toplantılarda Türkiye'yi desteklemeleri noktasında umutlu olduğunu ifade etti. Hüseyin Çelik çocuklara hediye verirken onlardan da hediye kabul etti. Çelik, buluşmanın ardından çocuklara baklava ikram etti.