BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,52
HABER /  POLİTİKA

Çelik Baydemire küfrü iade etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP'li Baydemir'in gündeme damga vuran sözleriyle ilgili ağır konuştu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Seviyesi düşük insanlar en çok neyi yapar? Küfreder" dedi.

Çelik, partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özellikle son yıllarda kabuğunu kıran bir ülke olduğunu söyledi.

"Demokratik açılım" çalışmaları konusunda haksız eleştirilere maruz kaldıklarını ifade eden Çelik, "3H yapıyorlar. Hamaset yapıyorlar, husumet yayıyorlar ve hakaret ediyorlar. Bizim 3H'miz hizmet, hürriyet ve hukuktur. Bugüne kadar 3Y ile mücadele ettik. Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluk. Demokratik olmalıyız" dedi.

Hüseyin Çelik, Türkiye'nin 25 yıldır kanını emen terörle mücadele ettiğini belirterek, "Terörle mücadelenin sadece asker ve polisle yapılamayacağı söylendi. Bunun siyasi ve ekonomik boyutu var. Siyasi irade, bugüne kadar elini taşın altına koymadı, Mehmetçik elini koydu" dedi.

2023 yılına giderken Türkiye'nin ayağındaki prangaları atmış olacağını dile getiren Çelik, "Biz çalışıyoruz ama CHP bize 10. Yıl Marşı'nı okuyor. Biz 100. Yıl Marşı'nı yazıyoruz. Biz büyük hedeflerle ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "siyasette küfürle" ilgili görüşünü sorması üzerine Çelik, "Fikretmeyen küfreder. Bize küfrettiğini sanıyor ama kem söz sahibine aittir. Seviyesi düşük insanlar en çok neyi yapar? Küfreder" dedi.