BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Çelenk rezaletinde CHP'den jet karar

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Cenaze törenine Kemal Kılıçdaroğlu adına gönderilen çelenk tepkilere neden oldu.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Özgün Erdoğan, memleketi Sivas'ın Divriği ilçesinde sonsuzluğa uğurlandı. Erdoğan'ın cenazesine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adına gönderilen taziye çelenki tepkilere neden oldu.

Sivas'ın Divriği ilçesine getirilen 34 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Erdoğan için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene katılan bazı CHP'liler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına cenazeye gönderilen çelengin boyutunun küçük olmasına ve soyadının "Kılıçtaroğlu" şeklinde yazılmasına tepki gösterdi.

Partililer, çiçekçinin kasıtlı olarak boyutu küçük ve soyadı yanlış yazılmış çelenk hazırladığını iddia etti.

KİMSE ÇELENKİ SAHİPLENMEDİ

CHP Genel Merkezi şehit cenazesi için Sivas’a çelenk göndermek istedi. İddialara göre Sivas’taki çiçekçi iddiaya göre, cenaze töreninin yapılacağı Divriği’nin uzak olması nedeniyle çelengi ilçedeki bir çiçekçiye siparişi etti.

Divriği’deki çiçekçi ise çelengi kendisinin yapmadığını, çelengin Sivas’tan geldiğini, kendisinin çelenk üzerinde bazı düzenlemeler yaptığını söyledi.

CHP SÖZLEŞMEYİ FESHETTİ

Bu arada akşam saatlerinde olayla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.

CHP'li yetkililerden elde edilen bilgilere göre çelenk skandalından sonra CHP Genel Merkezi, çiçek ve çelenk sağlayıcı şirketle sözleşmeyi feshetti.

Yaşananlar nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çok üzgün olduğu ifade edildi.