BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Çekler tek golle geçti

Euro 2008'in açılış maçında Çekler, turnuvanın ev sahibi İsviçre'yi mağlup ederek galibiyete uzandı...

Abone ol

İSVİÇRE: 0-1 :ÇEK CUMHURİYETİ

STAT: St. Jakob-Park
HAKEMLER: Roberto Rosetti, Alessandro Griselli, Paolo Calcagno

İSVİÇRE: Benaglio, Lichtsteiner, Mueller, Senderos, Magnin, Barnetta, Gokhan Inler, Gelson, Bahrami, Frei, Streller

ÇEK CUMHURİYETİ: Cech, Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski, Jaroslav, Jan Polak, Matejovsky, Galasek, Sionko, Koller

MAÇTAN DAKİKALAR

Euro 2008'in açılışını Çekli futbolcular yaptı... Zorlu karşılaşma başladı...

2. dakika. İsviçre hızlı gelişen atakta Frei ile gole yaklaştı.  Topla ceza sahasına sokulan golcü isim yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direği yalıyarak auta çıktı.

10. dakika. Maçta tempo yüksek. İki takımda gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor. 0-0 eşitlik sürüyor.

19. dakika. İsviçre gole Gökhan İnler ile yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Gökhan yerden sert vurdu. Cech kapanarak gole izin vermedi...

21. dakika. İsviçre bu kez Frei ile gole yaklaştı. Kaleci Benaglio'nun uzun degajını Çek savunması karşılaşayamadı... Savunmanın arkasına sarkan Frei Cech ile karşı karşıya pozisyonda yerden vuruşunu yaptı. Çek kaleci ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere çelerek mutlak bir pozisyonda gole izin vermedi...

35. dakika. Maçta golsüz eşitlik sürüyor. İki takımda birbirine üstünlük kurabilmiş değil. Başabaş bir mücadele oluyor.

36. dakika. İsviçre Frei ile gole yaklaştı... Hızlı gelişen atakta Çek savunmasının dengesiz yakalandığı anda Frei ceza sahasının dışından çok sert bir şut çıkarttı. Cech'in güçlükle çeldiği top Streller'in önüne düştü. Yan hakem bu pozisyon için ofsayt bayrağını çekti. İsviçre yine golü bulamadı.

45. dakika. Maçta normal süre tamamlandı... Gol yok. Uzatma süresi olarak 1 dakika ilave edildi...

İsviçre-Çek Cumhuriyeti maçının ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi..

MAÇIN İKİNCİ YARISI

İsviçre'de ilk yarının son anlarında sakatlanan Frei yerini Hakan Yakın'a bıraktı..

İkinci yarıya İsviçre başladı...

50. dakika. İsviçre'nin Çek ceza sahasının hemen dışından kazandığı frikik atışını Hakan Yakın kullandı. Bu futbolcunun şık vuruşunda meşin yuvarlak 90 tabir edilen noktayı sıyırıp auta çıktı.

56. dakika. Çekler'de Kohler yerini Sverkos'a bıraktı.

59. dakika. İsviçre'de Magnin sarı kart gördü.

60. dakika. Çekler Sionko ile öne geçme fırsatını kullanamadı. Sağ kanattan ceza sahasına kesilen ortada Sionko arka direkte bomboş kalmasına rağmen topa dokunamayınca takımını mutlak bir golden etti.

65. dakika. Karşılaşmada son bölümlere girildi. 0-0'lık eşitlik sürüyor.. Çekler bu dakikada Jankulovski ile frikik atışından sonuç alamadı. Çek futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

66. dakika. İsviçre Hakan Yakın ile gole çok yaklaştı... Sağdan ceza sahasına kesilen topa Hakan kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak Cech'in bakışları arasında direğin dibinden auta çıktı. Bu pozisyonda Barnetta da yatarak uzanmasına rağmen topa dokunamadı.

71. dakika. Çekler golü Sverkos ile buldu... Sağdan ceza sahasına gelen ortada İsviçre savunması ofsayt kararı bekledi. Hakemin devam dediği pozisyonda Sverkos topun gelişine sağ ayağının dışıyla vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

İŞTE SVERKOS'UN GOLÜ

Çekler Sverkos'un attığı golle İsviçre karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

75. dakika. İsviçre'de Lichtsteiner yerini Vonlanthen'e bıraktı.

76. dakika. İsviçre'de oyuna yeni giren Vonlanthen sarı kart gördü.

79. dakika. İsviçre beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağdan gelişen atakta ceza sahasına ortalanan topa Barnetta sert vurdu. Cech'in güçlükle çeldiği topa Vonlanthen voleyi vurdu. Üst direkte patlayan meşin yuvarlağı Çek savunması ayak koyarak uzaklaştırdı.

80. dakika. Maçta son 10 dakikaya girildi... 1-0 geride olan İsviçre beraberlik golü için tüm hatlarıyla rakip kaleye yükleniyor.

83. dakika. Çekler'de Sionko yerini Vlcek'e bıraktı.

84. dakika. İsviçre'de Behrami yerini Eren'e bıraktı.

87.dakika. Çekler'de Jaroslav yerini Kovaç'a bıraktı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı... Uzatma süresi olarak 3 dakika ilave edildi..

90+2. dakika. İsviçre'de Barnetta sarı kart gördü.

Uzatmalarda gol olmadı... Türkiye'nin grubundaki maçta Çekler, turnuvanın ev sahibi İsviçre'yi 1-0 mağlup ederek Euro 2008'e galibiyetle başladı...