BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bu restoranda tek masa var

Öyle bir restoran düşünün ki orada sizden başka hiç kimse olmasın. Dilediğiniz gibi yemek yiyin hatta mutfağa bile girin...

Abone ol

Gamze Aktan ve Gülniz Dalver uzun süre restoran ve pastacılık sektöründe çalıştıktan sonra Cikare isimli tam böyle bir mekan açtı. Hem restoran hem imalathane olan bu yer 10 kişilik tek bir masaya sahip. Rahatsız edilmeden baş başa yemek yemek için ideal olan bu mini restoranda yemek yapımından servise bütün işleri Aktan ve Dalver üstleniyor. Biz de onlarla tek masalı restoranları hakkında konuştuk.

Tek masalı restoran fikri nasıl ortaya çıktı?
Burası aslında catering üzerine imalathane, butik pastacılık ve restoran danışmanlığı yapmak için ofis olarak açıldı. Bir gün bir arkadaşımız iş toplantısı olduğunu, bu toplantıyı burada yapıp yapamayacağını sordu. Biz restoran olarak hizmet vermediğimizi söyledik ama o çok ısrar edince kabul ettik. Sekiz kişilik bir grup yemeğe geldi. O gruptan mekanı ve yemekleri çok beğenenler olmuş. Arkasından yeniden yemeğe gelmek istediler. Yani talep üzerine bu restoran gelişti.

Cikare müşterilere nasıl yenilikler sunuyor?
Burası sadece tek masalı restoran değil kendine özgü bir konsepti var. Çünkü burada garson yok. Aşçı biziz ve servis de bize ait. İnsanların yemekleri seçeceği bir mönü yok. Biz onlar gelmeden mönüyü söylüyoruz. Yemekler de kendi tasarımlarımız.

Burayı görünce insanların tepkisi ne oluyor?
İlk önce gördüklerinde şaşırıyorlardı. Ama şimdi insanların burayı seçme sebebi tek masa olması çünkü rahatsız edilmeden baş başa yemek yiyebiliyorlar. Yurtdışından gelen misafirler ise bu konsepte alışık, bir tek onlar burayı görünce şaşırmadılar.

Burada ne tür yemekler servis ediliyor?
Ağırlıklı olarak kendi yapımımız makarnalar oluyor. Onun dışında ne bir füzyon mutfağı burası ne İtalyan. Türk damak tadına uygun çok uçlara kaçmayan yemekler üretiyoruz. Küçük mezeler, kendi yapımımız çorbalar, ekmekler, özel tatlımız... Piyasada olmayan yiyecekler üretiyoruz.

En çok ne amaçla geliniyor buraya?
En çok doğum günleri kutlanıyor. Öğlenleri iş toplantıları için geliniyor. Hafta sonları da kahvaltı için çok tercih ediliyor.