BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.444,69
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çekingen gençlere kitaplı terapi

"Dikkat" Bu kitap bilinçaltı terapi yöntemi ile hazırlanmıştır

Abone ol

Gençlerin sosyal fobilerden uzak, sıkılganlık ve çekingenlik hissetmeden kendine güvenen bireyler olarak yetişmesi için kitaplı terapi çağı başladı..

Sosyal Fobi kitaplığı projesiyle "Terapi Hikayeleri" ya da hikayelerle terapi açılımı ile Türk edebiyat tarihine tıbbi açıdan ilginç bir açılım sağlayan Nesil Yayınları, Gençlik için de Terapi Hikayeleri konulu bir seri başlattı. Pedagog Adem Güneş'in kale aldığı öyküler, gençlere resimlerle desteklenmiş olarak rahatlatıcı bir sunumla kitaplaştırılmış.

Kitap "Dikkat" başlıklı bir uyarı ile başlıyor: "Bu kitap bilinçaltı terapi yöntemi ile hazırlanmıştır. Okuyucu, kitabın ilerleyen satırlarında bilinçaltı terapinin tesiri ile kitabın amacına uygun olarak yönlendirilecektir"

kitabı bir yandan sosyal fobisi olan Emre’nin başından geçen olayları anlatırken, diğer yandan da utangaç ve çekingen yapılı gençlere bilinçlice yaşama ve sorunlarını tanıma fırsatı vermeyi amaçlıyor.

Kitabın arka kapak yazısı ise zaten kitabın tüm amacını gözler önüne seriyor: "Utangaçlık, sıkılganlık, çekingenlik her gencin az yada çok karşılaştığı sorunlardan biridir. Kiminde az kiminde çok "Bu kitap, çevresi ile kolay iletişim kuramayan, rahatsız olan, çekinen ve sıkılan gençlere yönelik özel olarak hazırlandı."