BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

Çekilen PKK'dan sinsi ayak oyunları

Çekilmeye başlayan terör örgütü PKK, askerle karşılaştıklarını kanıtlamanın ve çekilmeyi şova dönüştürmenin derdine düştü.

Abone ol

BANU İRİÇ
İNTERNETHABER.COM (Özel İçerik)- Çekilmeye başlayan terör örgütü PKK tarafından gelen açıklamalar "süreci zora sokma çabası" olarak algılandı. Erdoğan'ın "Nereden geldilerse öyle gitsinler" açıklamasına rağmen PKK çekilmeyi aynı gizlilikte yapmak yerine şova dönüştürmeyi tercih ediyor. Çekilen grubun sorumlusu tarafından yapılan açıklamada askerle karşılaştıkları hatta çatışmaya girmek üzereyken vazgeçtikleri iddia edildi.

PKK'nın bu hareketi çekilme öncesi kendilerine meşruiyet kazandırmanın son hamlesi olarak algılandı. Çekilen PKK'lıların ve hamle yapmayan askerin karşılaştıkları iddiasının gerçek olması ve kanıtlanması halinde suç sayılıp soruşturma başlatılması bile mümkün. Bu durum da çekilme sürecinde kaosa neden olabilir.

Abdullah Öcalan'ın 21 Mart Nevruz'da silahlı mücadelenin sona erdiğini açıklamasının ardından yeni bir sürece girilmişti. PKK'nın Kandil lideri Murat Karayılan, 25 Nisan'da PKK'nın 8 Mayıs'tan itibaren çekilmeye başlayacağını duyurmuştu.

İLK GRUP ÇEKİLDİ

Dün itibariyle ilk grubun sınır dışına çekildiği açıklanmıştı. PKK'lı grubun ellerinde şemsiyelerle birlikte Heron'lara gözükmemeye çalışarak sınır dışına çıktığı açıklanmıştı. Yola çıkan 15 kişilik ilk grup Metina bölgesine ulaşmıştı. Dünkü grubun sorumlusu Cigerxwin Fırat çekilme sürecinde insansız keşif uçaklarının sürekli tepelerinde uçtuklarını iddia etmişti.

İKİNCİ GRUPTAN ŞOK İDDİA: ÇATIŞMAYA GİREBİLİRDİK

Kuzey Irak'a ulaşan ikinci PKK grubu sorumlusu Seyda Gabar çekilmeyle ilgili bir iddiada bulundu. Batman bölgesinden çekilirken hem asker hem de korucularla karşılaştıklarını belirten terörist Gabar çatışmaya girmemek için çaba gösterdikleri sözlerini sarfetti.

Gabar, geri çekilme sürecinde hem devlet güçlerinin hem de hava muhalefetinin olduğunu belirterek 6 günlük yürüyüşlerinin bu yüzden 9 güne sarktığını savundu

PKK GÖSTERE GÖSTERE ÇEKİLİYOR!

PKK çekilme sürecini hükümetin sessiz sedasız olması telkinlerinin aksine göstere göstere çekiliyor. Çekilme öncesi Murat Karayılan basın mensuplarını çekilmeyi izlemek için bölgeye davet etmişti. PKK'nın haber ajansında çekilen grupların silahlı fotoğraflarını paylaşılırken, teröristler de sık sık açıklamalarda bulunuyor.

TSK GÖRMEZDEN GELMEYE ÇALIŞIYOR

Medyada geri çekilmenin başlamasıyla birlikte ilk görüntülerin çekildiği ve İHA'ların da tespit

İKİNCİ GRUP PKK'LILAR DA ÇEKİLDİ

Dün sınır dışına çekilen birinci PKK grubunun ardından bugün de ikinci PKK'lı grup Şırnak, Siirt ve Batman bölgesinden sınır dışına çekildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

pkk.20130515161848.jpg 

ettiğine ilişkin haberler yer almıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri de bu haberlerin üzerine geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak ellerinde görüntü olduğu iddialarını yalanlamıştı.

TSK'nın yaptığı açıklamada "Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede görevli unsurları yasalara uygun hareket etmektedir" denildi.

MHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU ERDOĞAN HER ŞEY "YASAL" DEDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK'nın çekilmesinin yasal olmadığını ve güvenlik güçlerinin buna seyirci kalmasının da suç olduğunu vurgulayarak MHP'nin suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Başbakan Erdoğan da bunun üzerine suç duyurusu için "Beni ilgilendirmiyor. Bahçeli bize hukuk dersi veremez" açıklamasında bulunmuş ve çözüm süreci içinde her adımın devletin çizdiği yasal çerçeve içinde yapıldığını belirtmişti.

PKK YASAL GÜVENCE İSTEMİŞ HÜKÜMET GEREK YOK DEMİŞTİ

PKK liderleri ve BDP'liler çekilme süresi öncesinde de sık sık yasal güvence istediklerini açıklamıştı. Ancak hükümet tarafından yapılan açıklamalarda PKK'nın çekilmesi için Meclis'te yapılacak düzenlemenin Anayasa'ya aykırılık içereceği belirtilmişti.