BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İş kulelerinde Patlama tatbikatı

Reyhanlı’da meydana gelen patlamanın ardından, Levent’te bulunan iş kulelerinde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. <br/>Hatay’ın Reyhanlı il...

Abone ol

Reyhanlı’da meydana gelen patlamanın ardından, Levent’te bulunan iş kulelerinde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından, büyük iş kuleleri de yaptıkları tatbikatla bir tür önlem alıyor. Levent’te bulunan iş kulelerinde “Genel tahliye tatbikatı” adı altında bir tatbikat yapıldı. Sis bombalarının atılmasıyla başlayan tatbikat sırasında iş kulelerinin etrafını tamamen duman kapladı. Daha anonslarla binanın boşaltılması istenmesi üzerine iş kulelerinde çalışanlar hemen dışarı çıktı. Bu sırada çalışanlardan bazılarının ellerinde içeceklerle dışarı çıkması ise dikkat çekti. Tatbikatta temsili olarak yaralananlar sedyelerle dışarı çıkartılırken, ilk yardım uzmanları da çalışanlara olası bir durumda neler yapılması gerektiğini anlattı. Öte yandan her kalabalıkta ortaya çıkan kapkaççılar da canlandırıldı. Temsili kapkaç anının saniye saniye yansıdığı görüntülerde, kapkaççı çalışanlardan birinin çantasını alıp kaçmaya çalışıyor. Ancak bu sırada güvenlik görevlileri kapkaççıyı kıskıvrak yakalıyor.
İş kulelerinde çalışanlar bu tür tatbikatların çok önemli olduğunu dile getirerek, “Çalışanlar çok harika bir tatbikattı. Bu tür tatbikatlar yararlı oluyor” dedi.
(İHA)